Соцзахист дітей, підтримка підприємництва, стан безпеки

winner 3190947 640
Поділитися новиною

winner 3190947 640Щотижнева апаратна нарада відбулася 6 листопада.

«Бюджет участі»

Гадяцький район показав найкращий результат – зайняв І місце в Полтавській області (12 проектів). Учасниками також були: Кременчуцький, Семенівський, Кобеляцький, Решетилівський, Котелевський, Новосанжарський, Глобинський, Великобагачанський, Хорольський, Оржицький, Чутівський, Шишацький, Козельщинський. Загальний обласний бюджет – 1 200,00 тис. грн. Загальний сільський бюджет – 600 тис. грн.

Про хід виконання програми соціального захисту осіб Із обмеженими фізичними можливостями.

У 5 закладах загальної середньої освіти функціонує 9 інклюзивних класів, де освіту здобувають 14 учнів, що потребують особливих умов навчання. Інклюзивно-ресурсний центр – установа, що забезпечує реалізацію права дітей із особливими освітніми потребами, віком від 2 до 18 років, на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах. Навчання здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції, державного та місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством. У тому числі з урахуванням потреб дитини, визначених в індивідуальній програмі.

201 тис. 580 грн – на заробітну плату, з них використано 51 тис. грн;

180 тис. 758 грн – придбання матеріалів та приладів для роботи, використано 70 тис. грн.

У школах району введено 9 ставок асистента-вчителя з інклюзивного навчання дітей. За індивідуальною формою навчання навчаються 6 учнів. Усі заклади, де навчаються діти з обмеженими фізичними можливостями, оснащені пандусами, кнопками виклику, табличками тощо.

Про хід виконання Програми підтримки малого та середнього підприємництва

Районний фонд підтримки підприємництва (ГРФПП) проводить протягом року відбір проектів господарювання на отримання державної фінансової підтримки для їх реалізації. У відборі мають право брати участь проекти суб’єктів підприємницької діяльності, що зареєстровані та здійснюють господарську діяльність на території району. Проекти повинні відповідати пріоритетним напрямам соціально-економічного розвитку, що визначені програмою розвитку малого та середнього підприємництва у Гадяцькому районі на 2018-2020 роки:

*у сфері виробництва;

*побутового обслуговування;

*провадження інноваційно-інвестиційних проектів;

*сільськогосподарський розвиток;

*розвиток туризму, в тому числі сільського, та інше.

У процесі співробітництва з територіальними громадами на даний час кошти передані від Рашівської, Сарівської, Лютенської сільських рад та Сергіївської ОТГ. Проекти підприємців, які розташовані на території цих сільських рад, профінансовані згідно затверджених бізнес-планів у повному обсязі. Всього профінансовано проектів у сумі 850 тис. грн.

Протягом 2018 року суб’єкти підприємницької діяльності повертають бюджетні кошти згідно затверджених графіків. Щоквартально проводиться перевірка реалізації їх виконання. Заборгованість по погашенню фінансової підтримки відсутня.

Стан безпеки

Із 29 жовтня по 5 листопада до ВП надійшло 114 повідомлень, із них 19 – кримінального характеру:

5 – нанесення легких тілесних ушкоджень;

6 – крадіжок;

2 – шахрайства;

1 – хуліганство;

1 – зберігання наркотичної сировини;

1 – невиконання постанови суду.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 57 осіб:

35 – порушення правил дорожнього руху;

3 – керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...