Хто власник, той і прибирає

торговий ряд
Поділитися новиною

торговий рядНа фото – торгівельний ряд на вулиці Тельмана у Гадячі. Усі магазинчики в ряду – працюють. Але чомусь їх власники зовсім перестали підтримувати порядок на прилеглій території: сходи розсипались, біля них валяється сміття, місцями навіть кущі поросли!

Звісно, такий безлад не скрізь і в кінці ряду все ж слідкують за чистотою. Але частина, яку видно на фото, жахлива.

Ми оприлюднили це фото для обговорення у соцмережах.  Реакція користувачів була неоднозначною, а думки розділилися. Дехто вважає, що власники повинні самостійно слідкувати за прилеглою територією, а також ремонтувати східці свого ж магазину.

Частина ж твердо впевнена, що це обов’язок комунальників, бо, на їх думку, це територія міста.  

На сайті міської ради ми знайшли Правила благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в м. Гадяч, які затверджені 24.10.2006 року. Так от, у цих правилах чітко вказано хто і що повинен робити:

«Керівники  підприємств чи організацій, а також приватні підприємці згідно цих правил зобов’язані: проводити ремонт об’єктів, фарбування або побілку фасаду будівель; підтримувати належний благоустрій та санітарний стан прилеглих до будівель та споруд територій; обладнати спеціальні майданчики твердим покриттям і зручним під’їздом до них; утримувати закріплену територію в належному санітарному стані, а в зимовий період здійснювати очищення від снігу та ожеледиці; очищення покрівель від снігу і ліквідація наростів із карнизів, водостічних труб повинні проводитись систематично силами і коштами власників і орендарів будинків та споруд; проводити дератизаційні роботи; організувати роботу по систематичному і своєчасному знищенню бур’янів та об’єктів рослинного карантину на прилеглих та закріплених територіях».

Контролювати виконання Правил благоустрою та утримання території повинен виконком міської ради силами підпорядкованих йому відповідних підрозділів, згідно з їхніми службовими обов’язками. Ймовірно, недопрацьовують, якщо допускають такий безлад.

P.S.  Через кілька годин після того, як це фото було оприлюднене у Фейсбуці, біля торгового ряду почали прибирання.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...