Чого сьогодні варто уникати, а чого навпаки, прагнути

040411758
Поділитися новиною
 04041175820 серпня – Пимена; чого сьогодні варто уникати, а чого навпаки, прагнути. 

Сьогодні Пимена Багатохворобливого, що в Ближніх печерах. Життя цього святого не можна назвати цікавим, чи багатим на якісь зовнішні події. З самого дитинства він подовгу й важко хворів. Батьки дуже любили своє чадце, всіляко опікувалися ним і благали Бога про зцілення хлопчика.

Пимен не скаржився, лише просив батьків, аби вони віддали його в Печерський монастир. Але ті й чути не хотіли, сподіваючись, що хлопчик зрештою видужає й житиме звичайним життям. Утім йому ставало все гірше й батьки змушені були відвезти Пимена в Печерський монастир. Понад 20 років, аж до самої кончини, Пимен пробув у стінах монастиря. Його тіло було паралізоване й немічне, але дух – бадьорий. Ніхто й ніколи не чув від нього скарг і нарікань. І це при тому, що ним, важкохворим, ніхто особливо не опікувався. Бувало, він, так само як і інші немічні монахи, залишався по декілька днів без хліба і води. Свою хворобу він сприймав як паломництво, своєрідну дорогу, яку маєш пройти, якою б вона не була. За своє смирення Пимен удостоївся святої кончини. Незадовго до смерті він дивним чином одужав, піднявся на ноги, обійшов келії всіх ченців, у кожного попросив пробачення. Особливо ж у тих, хто його чимось образив. А потім у мирі відійшов до Господа. Святому Пимену Багатохворобливому моляться під час важких хвороб, особливо паралізовані. Він є покровителем хоспісів.

Антонівка вродила – наступного року хліб уродить.

Іменинники сьогодні Олександр, Михайло, Іван, Петро, Стефан.

Нині 10-ий місячний день. Один із найактивніших, найкрутіших  днів усього місячного циклу, пов’язаний з енергією Кундаліні. Зростають життєва енергія, сила, снага, але все одно, треба залишатися зібраним і уважним, спрямовуючи енергетичні потоки в правильне русло. Уникайте гострих предметів, зокрема й ножів. Сьогодні навіть хліб краще ламати руками. День дуже сприятливий для молитви. Сни несуть корисну інформацію, можуть бути віщими. Знищення будь-якого живого створіння цього дня протипоказане. Так само, як і пасивність. Тож працюймо з насолодою! Або відпочиваймо, ще з більшою.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 – +8,6, а найтеплішим у 1946 –  +39,3. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...