Що припас Великий Спас

spas3 356d1c591f22c173bd281c3817c06c89
Поділитися новиною
spas3 356d1c591f22c173bd281c3817c06c8919 серпня 
Нині Преображення; що припас Великий Спас, радіємо святу і розв’язуємо кармічні вузлики.

Сьогодні святкуємо Преображення Христове, або як кажуть у народі – Великий (Яблучний) Спас. Це не тільки одне з найбільших свят серпня, але й одне з 12 найбільших свят церковного календаря.

Цього дня Церква  згадує євангельську подію, коли декілька апостолів разом з Ісусом Христом піднялися на високу гору. Тут Христос преобразився: Його обличчя засяяло, як сонце, а одяг зробився білосніжним і сяючим. При цьому з хмари почувся голос Бога Отця: «Це Син мій Улюблений…» Смисл свята полягає в тому, що в преображенні Христос виявив Свою Божественну природу. Під час преображення цілковито проявилася також і Пресвята Трійця: Бог Отець – в голосі з хмари, Бог Син – Ісус Христос, який показав себе в Божественній подобі, та Бог Святий Дух – у Божественному сяйві.

Однак в народі празник Спаса мав і світське значення, пов’язане зі святом урожаю, притаманним багатьом культурам. Красномовним свідченням цього є звичай освячувати в церкві дари природи: яблука, сливи, груші, обжинкові вінки, бджолині стільники тощо. Іноді на Спаса несли до церкви також мак, моркву, цибулю, лікарське зілля. З особливим нетерпінням чекали Спаса пасічники. Годилося напередодні Спаса дати меду сусідам, приятелям, вдовам, сиротам та немічним людям. Прикметно, що не всюди в Україні свято відоме під назвою Спас. Приміром у деяких регіонах Закарпаття цей празник іменується тільки як Преображення. Тут не святять ні страв, ні овочів, хоч і святкують досить урочисто.

9-ий місячний день. Нині стаціонарно-директний Меркурій (його швидкість у цей період мінімальна), поблизу точки розвороту до директного руху, знаходиться в надзвичайно гармонійному аспекті з Венерою – планетою партнерства, ресурсів, цінностей і втілення бажань. Саме в ці дні добре запускати нові проекти, плани, які згодом працюватимуть на наше процвітання, поліпшення матеріального благополуччя, розширення взаємин і плідної комунікації з соціумом. Утім, використовуючи всі нагоди і можливості, не намагайтеся осягнути неосяжне – беріть на себе рівно стільки, скільки зможете понести. Дев’ята місячна доба дає змогу людині вивільнити енергію, яка раніше була заблокована через кармічні вузли. Тож акуратно розв’язуйте, вивільняйте і відпочивайте!   

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 – +7,4, а найтеплішим у 1946 –  +37,8.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...