Що потрібно знати про шкоду чайних пакетиків

chaj v pakitikah
Поділитися новиною
chaj v pakitikahПакетований чай може завдати серйозної шкоди організму.
Чайні пакетики робляться з матеріалу, який може містити в собі шкідливі елементи. Його просочують синтетичними смолами, а їх розчиняють в ацетоні або спирті, для додання пакетиках достатню міцність і стійкість до великих температур.

 
Вміст продукту важко перевірити візуально. Це дає простір для маніпуляцій виробникам – всередині пакетиків може з’явиться не стільки чай, скільки його подрібнені залишки, до того ж змішані з чайною пилюкою. Щоб продукт припав до смаку споживачеві, в туди додають підсилювачі смаку.
 
Також в пакетах часто присутні барвники. Варто опустити пакетик в холодну воду – її фарбування говорить про наявність добавок. Якщо в окропі чай заварюється до густоти миттєво, це свідчить про достаток барвників.
 
У пакетовані фруктові чаї часто додають ароматизатори з токсичними речовинами, які можуть згубно позначитися на печінці. За даними деяких фахівців, з подібними речовинами пов’язаний підвищений ризик розвитку раку і безпліддя.
 
Корисна порада: свіжий чай при заварюванні дає на поверхні невелику пінку, тоді як прострочений чай такий пінки не дає, зате залишає на стінках чашки темний слід.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...