Зобов’язали – демонтувати

кузня
Поділитися новиною

кузняУ червні до редакції зверталась Ніна Штанько, яка мешкає на пл. Піонерській у Гадячі. Вона скаржилась на сусіда Сергія Рябічіна, який, на земельній ділянці, яка є власністю його дружини Людмили, займається надто шумною підприємницькою діяльністю (має кузню).  Паралельно Ніна Петрівна зверталася зі скаргою до міської ради, була створена комісія для розгляду та вивчення спірної ситуації.

Комісія приїздила до них, проводила відповідні дослідження  і 12 липня надіслала лист-відповідь на скаргу Ніни Петрівни, який ми обіцяли опублікувати на сторінках тижневика.  Далі текст без змін:  

«На Ваші звернення щодо припинення підприємницької діяльності за адресою: пл. Піонерська, №1-А, м. Гадяч, повідомляємо, що комісією виконавчого комітету Гадяцької міської ради, спільно з представниками Гадяцького РС ГУ ДСНС України в Полтавській області та Гадяцьким міжрайонним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень було проведено візуальне обстеження та за допомогою спеціального обладнання зафіксовані відповідні показники.

Повідомляємо Вам, що згідно протоколів проведених досліджень шумового навантаження та інфразвуку, дослідження повітря, наданих Гадяцьким міжрайонним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень, на території, прилеглій до житлового будинку, рівень звуку становить 52 дБА, що відповідає вимогам ДСП  планування та забудови населених пунктів, у дослідженій пробі атмосферного повітря вміст шкідливих речовин визначено в концентрації, що не перевищує ГДК, згідно нормативного документу «ГДК хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць від 03.03.2015 р.» (протоколи лабораторних досліджень додаються).

Комісією виконавчого комітету Гадяцької міської ради було встановлено: ремонтні роботи, що проводяться на території земельної ділянки, за адресою: пл. Піонерська, №1-А, м. Гадяч, не пов’язані з процесом будівництва житлового будинку, господарських будівель, згідно виготовленого для громадянки Рябічіної Людмили Володимирівни будівельного паспорта.

Натомість на місці проектного гаража та господарської будівлі, згідно будівельного паспорта, самовільно встановлено металевий ангар, дровник та навіс, який, за результатами висновку Гадяцького РС ГУ ДСНС України в Полтавській області (копія висновку додається), розташований з порушенням протипожежних відстаней, відповідно до додатку 3.1 ДБН 360-92**, а саме: нормативна відстань від житлового будинку (III ступінь вогнестійкості) до самовільно встановленого ангару (відповідно до висновку ДСНС: ІІІ-А ступінь вогнестійкості) повинна складати 10 м, фактично ангар знаходиться на відстані 8,3 м від будинку, порушені протипожежні відстані від споруди дровника та навісу. Крім того, згідно плану зонування території м. Гадяч Полтавської області, затвердженого рішенням 18 сесії Гадяцької міської ради 7 скликання від 16.01.2018, розробленого Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «ДНІПРОМІСТО» імені Ю.М.Білоконя, земельна ділянка за адресою: пл. Піонерська, 1-А. м. Гадяч, Полтавської області, знаходиться в межах зони багатоквартирної житлової забудови.

Відповідно до розділу 4. п.п.4.3; 4.4 «Вимоги до розміщення та організації сельбищної території» ДСП-173-96 (Державних санітарних правил «Планування та забудова населених пунктів»): у сельбищній зоні населеного пункту допускається розташування промислових підприємств, які не є джерелами викидів шкідливих речовин, не створюють шуму, вібрації, електромагнітних та іонізуючих випромінювань вище нормативних рівнів, при цьому відстань до житлових будинків слід встановлювати не менше 50 метрів від межі території об’єкту.

Враховуючи вищезазначене, повідомляємо, що земельна ділянка, за адресою: пл. Піонерська 1-А. м. Гадяч, не може використовуватись для підприємницької діяльності.

Згідно з статтями 103,105 Земельного кодексу України власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдасться найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо).

Виконавчим комітетом Гадяцької міської ради було надіслано гр. Рябічіній Людмилі Володимирівні листа з роз’ясненнями, щодо недопустимості використання земельної ділянки, за адресою: пл. Піонерська 1-А, м. Гадяч, для підприємницької діяльності, зобов’язано демонтувати самовільно встановлений металевий ангар, усунути протипожежні порушення по розташуванню навісу та дровника, забудовувати земельну ділянку згідно виданого будівельного паспорта та за цільовим призначенням».

«БМ»

Фото із архіву редакції.

                

LIVE OFFLINE
track image
Loading...