Дороги «підтримуватимуть у проїзному стані»…

сесія 66
Поділитися новиною

сесія 66Минулого четверга, 2 серпня, відбулося засідання 36-ої позачергової сесії, з’явилися 26 депутатів. 

Перед розглядом питань порядку денного голова райради Володимир Нікітенко зачитав відповідь Державного агентства автомобільних доріг України на Звернення депутатів Гадяцької районної ради щодо ремонту територіальних автомобільних доріг загального користування державного значення в районі:

«У 2018 році фінансування дорожнього господарства здійснюється з державного дорожнього фонду за бюджетною програмою. Відповідно затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2018 році та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування.

Пріоритетним напрямком Укравтодору є відновлення існуючої мережі автомобільних доріг за основними маршрутами та продовження будівництва та ремонту об’єктів, роботи на яких розпочаті в минулі роки. Зокрема, у поточному році у Полтавській області заплановано проводити ремонтні роботи на автомобільних дорогах загального користування державного значення: М-22 Полтава – Олександрія, Р-60 Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин, Р-42 Лубни – Миргород – Опішня – /Н-12/ та Т-17-16 Хорол – Семенівка – Кременчук. На виконання ремонтно-будівельних робіт у Полтавській області згідно з указаним розпорядженням із державного бюджету передбачено спрямувати 270 млн грн.

Окрім цього, покращуватимуть стан автодороги Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка та М-03 Київ – Харків – Довжанський на ділянці Чугуїв – Ізюм – Слов’янськ. На це із державного бюджету передбачено спрямувати 1349,2 млн грн та 836,8 млн грн відповідно.

Решту доріг, які не включені до вказаних переліків, у тому числі автомобільні дороги у Гадяцькому районі, просто підтримуватимуть у проїзному стані за рахунок проведення робіт із дрібного ремонту та експлуатаційного утримання в межах наявних коштів.

Окрім цього, «з метою удосконалення системи управління автомобільними дорогами загального користування та на виконання пунктів 3 та 9 протоколів нарад під головуванням Прем’єр-міністра України щодо зміни статусу територіальних автомобільних доріг із державного на місцеве значення та подальшої їх передачі до сфери управління обласних державних адміністрацій та наказу Державного агентства автомобільних доріг України №215 від 11.07.2018 «Про передачу об’єктів права державної власності» на даний час Службою автомобільних доріг у Полтавській області проводяться заходи щодо передачі автомобільних доріг державного значення (територіальних) з балансу Служби автомобільних доріг у Полтавській області до сфери управління Полтавської ОДА (на баланс Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства).

Джерелом фінансування ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення Полтавської області можуть бути кошти місцевих бюджетів та кошти, отримані в рамках експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів із розвитку автомобільних доріг загального користування. Переліки об’єктів у рамках зазначеного експерименту затверджуються ОДА. Рішення щодо спрямування коштів місцевих бюджетів на виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування приймаються органами місцевого самоврядування».

Саме через цей лист і була скликана позачергова сесія. Депутати внесли зміни та доповнення до Програми соціально-економічного розвитку на 2018 рік, виділивши по 32 тис. грн для  виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт чотирьох ділянок дороги загального користування місцевого значення за напрямками: Гадяч – Сватки – Синівка, Рашівка – Савинці – Великі Сорочинці, Веприк – Тепле, Гадяч – Сватки – Синівка – Максимівка.

Оксана Кириченко

2 коментарі до “Дороги «підтримуватимуть у проїзному стані»…

  1. А як на початку року Нікітенко з Матюшенком розпинасись, як вони на фоні ямок фотаклись, а ось вам…

  2. “Рашівка-Савинці-Сорочинці”. А як же до тієї Рашівка доїхати з Гадяч а?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...