У Зінькові знайшли офіс комуністичної партії

k11
Поділитися новиною

k11У кабінетах вилучили купу комуністичної символіки та портрети Леніна, повідомляє pl.oblast.online

13-го серпня, активісти Нацкорпусу Полтави та Національних Дружин побували у місті Зіньків, що на Полтавщині. Тут вони дізналися, що в приміщенні районного суду та прокуратури діє приймальня комуністичної партії України. У цих кабінетах вони знайшли та вилучили багато комуністичної символіки, книг, програм партії та портретів Леніна.

Додамо, що за використання забороненої символіки передбачено відповідальність згідно Кримінального кодексу України. Зокрема, у статті 436-1 йдеться:

  1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.
  2. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...