Зелений агресор, якого потрібно зупинити

амброзія
Поділитися новиною

амброзіяРозпочалася пора цвітіння амброзії полинолистої – небезпечної алергенної рослини, пилок якої негативно впливає на здоров’я людей, викликає алергію та бронхіальну астму. З огляду на швидкість та інтенсивність поширення цієї рослини за останні роки можна сказати, що вона — «зелений агресор». Ефективний метод боротьби з амброзією — виривати її з коренем.

У рамках Всеукраїнської акції «Амброзія – небезпечна рослина» та з метою привернути увагу населення, виїзною комісією були проведені заходи, спрямовані на вирішення питання щодо знищення небезпечної рослини.

Так, 27 липня із метою недопущення розповсюдження амброзії на території міста, державним фіто-санітарним інспектором Григорієм Красюком, головним спеціалістом відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Юлією Фроловою проведено рейди.

амброзія 1

У ході перевірки виявили осередки росту амброзії на стадіоні школи №4, на задньому дворі школи №3, у ДНЗ «Первоцвіт». До речі, в районі Черемушок спостерігається найбільше розростання цієї небезпечної рослини. Відповідальним особам видалися попередження та були вручені приписи. Власникам приватних домоволодінь роздали буклети, в яких міститься уся необхідна інформація про небезпечність амброзії. Також виявлені ділянки на території міста, які не мають власників. Питання взяли на контроль у міськраді. У планах – продовжити виїзні рейди по організаціях та установах міста.

Державний фіто-санітарний інспектор закликає громадян, керівників підприємств, організацій та установ міста та району долучитися до акції та активно продовжувати роботу зі знищення амброзії.

Любов Шкрьоба

 

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...