Обікрали хасидський центр

хасидський
Поділитися новиною

хасидськийВерсія поліції: чоловік працював сторожем у хасидському центрі «Алтер Ребе» і періодично крав долари з ящика для пожертвувань, а на ці гроші він купив два iPhone.

16 травня відбулося засідання Гадяцького районного суду Полтавської області під головуванням судді Людмили Максименко. Слідство просило суд накласти арешт на майно, так як, за його версією, воно крадене.

Досудове слідство встановило, що уродженець села Лютенька Гадяцького району, охоронець хасидського центру «Алтер Ребе» (розташований за адресою: вул. Червона Гірка, 23), протягом грудня 2017 року проникав у помешкання могили «Алтер Ребе», де з ящиків для пожертв за допомогою металевого прута витягав грошові кошти купюрами від 1 до 20 доларів США. У підсумку він викрав близько $1400.

Крім цього, встановлено, що з лютого по березень 2018 року охоронець аналогічним способом викрав із шухляди для пожертвувань, розташованої при вході в молитовний зал синагоги, $900. Викрадені гроші підозрюваний обміняв на гривні, на які придбав два смартфони iPhone7 чорного кольору і iPhone7 Plus золотистого кольору. Останній він подарував своїй дівчині. Інші кошти він витратив на ремонт власного автомобіля і обміняв на стодоларові купюри в кількості чотирьох штук.

До слова, мінімальна вартість смартфона iPhone 7 становить 16 тис. грн, а iPhone 7 Plus – 18 тис. грн.

11 травня підозрюваний у приміщенні Гадяцького відділення поліції добровільно видав належний йому iPhone7 і чотири купюри номіналом по $100. Його дівчина також добровільно видала iPhone7 Plus. Слідчий поліції попросив суд накласти арешт на це майно на час проведення досудового розслідування і розгляду справи по суті у всіх судових інстанціях до прийняття остаточного рішення. Прокурор підтримав дане клопотання і просив його задовольнити.

Власник майна на судовому засіданні пояснив суду, що коштів із шухляд для пожертв він не викрадав, телефон придбав за власні кошти, оскільки заробляв достатньо. Мав заробітки, як у гривнях, так і в доларах. Також він заперечував факт дарування iPhone7 Plus своїй дівчині. Остання заявила, що придбала смартфон за власні кошти, які тривалий час накопичувала. Мобільний видала працівникам поліції під їх тиском, оскільки це було у вечірній час, і вона вперше опинилася в такій ситуації.

Суд вирішив, що в матеріалах клопотання відсутні достатні і об’єктивні дані про те, що підозрюваний  обмінював викрадені купюри і купував на них мобільні телефони. Навпаки суд встановив, що підозрюваний і його дівчина придбали смартфони за власні кошти. Спростувати це слідство не може.

Суд виніс наступне рішення:

клопотання слідчого про арешт тимчасово вилученого майна залишити без задоволення;

негайно повернути підозрюваному і його дівчині смартфони і $400;

постанова може бути оскаржена в Апеляційному суді Полтавської області.

За інформацією Єдиного реєстру судових рішень.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...