Усього один випускник

пирятинщ
Поділитися новиною

пирятинщ«Діти — це наше все. І зростати, і навчатися вони мають у комфортних умовах. Тому одне із першочергових завдань нашої команди – ремонт шкіл і створення належних умов для навчання і виховання школярів Гадяцького району.

Сьогодні виконав важливу і приємну місію – відкрив оновлений Пирятинський НВК «Веселка». У приміщенні за кошти районного бюджету проведено капітальний ремонт, замінені вікна та двері, частково оновлено санвузли…» – так на своїй сторінці у Фейсбуці написав минулої п’ятниці голова РДА Олексій Матюшенко.

Ніби й хороша новина – збереження навчальних закладів задля виховання підростаючого покоління і так далі. Якби не одне «але».  Навчально-виховний комплекс відкрили у 1998 році, і він був розрахований на 25 чоловік. Заклад розділений на дві частини: першу займають учні початкової школи (1-4 класи), другу – дошкільнята. Нині НВК відвідує 17 дітей. Цього року 4-й клас закінчував усього один учень. Із дошкільного закладу «випустили» п’ятьох діток.

Окрім цього, 39 школярів із Малопобиванської сільської ради їздять на навчання до Гадяча. Спеціально для них організовано автобусне підвезення. Чому діти не відвідують сільську школу – пояснювала Галина Ярмак, голова сільської ради. Вона каже, що 7 років тому, коли в селі закрили школу, дітей почали масово переводити у гадяцькі школи. Батьки повністю задоволені таким вибором і не проти того, що їхні діти навчаються за 15 кілометрів від дому.  

На запитання чи доцільно сільраді із невеликим бюджетом допомагати утримувати комплекс із такою кількістю дітей, сільський голова не знаходить конкретної відповіді. Каже, що «вигідно, бо це наші діти». Іншої відповіді ми й не очікували почути.  Проте навряд чи це економічно вигідно. Посудіть самі:  на одного учня один учитель.  

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...