On-line шопінг по-українськи – вигідна антикризова стратегія

покупки інтернет
Поділитися новиною

покупки інтернетБагато українців, і гадячани не виняток, все частіше «відправляються» за покупками різних товарів в Інтернет. За попередній рік2017 у порівнянні з аналогічним періодом2016р. обсяги продажів у мережі зросли на 40%, що в грошовому еквіваленті становить майже 40 млрд. грн. До речі, з метою економії, чимало користувачів спочатку підбирають товари в звичайних магазинах, а потім вибирають аналогічні в мережі. Таким чином, на певні групи товарів їм вдається знизити витрати на 30-50%.

Тому ми вирішили проаналізувати, що найчастіше купують у соціальній мережі, звідки надсилають покупки і які переваги та ризики існують під час шопінгу в мережі.

Топ-покупок в мережі:

1. Одяг, взуття і сумки. У мережі пропонується неймовірно широкий асортимент одягу. Найчастіше купують кофтинки, блузи, туніки. Цих речей багато не буває, незмінним попитом вони користуються завжди. Активно реалізуються в мережі також сукні та штани, а із взуття — кросівки й черевики. Цікаво, що для покупців стали актуальними сумки саме ручної роботи із натуральних матеріалів, такий собі український хенд-мейд. Популярність товарів власного виробництва пояснюється умінням вітчизняних виробників добре адаптуватися до потреб споживача.

2. Електроніка. Як правило, ціни на цю категорію товарів в Інтернеті значно нижчі, особливо, якщо електроніку продають безпосередньо від виробника. У мережі часто проходять акції і розпродажі, а на застарілі моделі знижки можуть складати 30-50%.

3. Дитячі речі. Іграшки та різні дитячі аксесуари вигідніше замовляти в мережі. Найбільш популярними категоріями дитячих товарів є дитячі меблі та візочки. Покупці також часто шукають розвиваючі іграшки, інтерактивні ігри, памперси. З метою економії молоді матусі купують стерилізатори, підігрівачі для пляшечок і йогуртниці.

4. Книги. Аналіз кількості продажів стверджує, що одним із ходових товарів мережі є книги. Це пояснюється простотою вибору і дешевизною в порівнянні зі звичайними магазинами.

Ми запитали у гадячан чи купують вони речі в Інтернеті ? У опитуванні взяли участь 300 осіб.  ТАК відповіли 100%

На ринку онлайн-комерції зазначають нові тренди товарів

Одяг, техніка і товари для будинку були головними двигунами зростання онлайн-комерції протягом останніх кількох років. Експерти стверджують, що зараз їм на зміну приходять нові перспективні напрямки – торгівля продуктами, інструментами, товарами для хобі, а також краси і здоров’я.

Квиток через смартфон

За неповні три місяці 2018 року за допомогою мобільних пристроїв понад 680 тисяч українців придбали квитки на транспорт. Електронний квиток на будь-які залізничні напрямки по Україні можна купити за кілька хвилин через інтернет-банкінг  на спеціальному сайті. За даними статистики, у 2018 році частка квитків, придбаних через мобільні банкінг-сервіси, склала 14% від всіх проданих квитків «Укрзалізниці».

Одним із найактивніших покупців у мережі є  молоді мами. До того ж найчастіше вони роблять закупки в…Китаї. Тому, що купуючи у вітчизняних магазинах ті ж товари, переплата  становить від 25% до 60% вартості.  Є два види доставки товару: літаком займає від семи до 10 днів; залізничним транспортом – у середньому до 45 днів.

Торгові потоки

Найактивнішими за минулий рік стали інтернет-підприємці з Харкова – за рік вони відправили 239 тис. посилок по всій країні. На другому місці – Київ (238 тис.), на третьому – Одеса (149 тис.). Львів’яни (всього 37 тис.).

Стосовно торгових потоків, то найбільше товарів йде з Харкова до Києва (126 тис. замовлень), з Києва до Одеси (83 тис.) і з Одеси до Києва (80 тис.).

Основні переваги покупок в інтернет-магазинах

– швидко;

– можна непогано заощадити;

– широкий асортимент;

– є детальний опис товарів;

– відсутність нав’язливого сервісу;

– немає прив’язки до місцевості, часу доби або погоди;

– ексклюзивність;

– свобода вибору способу оплати;

– свобода вибору товару, ціни і способу доставки.

Які ж недоліки інтернет-торгівлі?

– товар можна побачити лише на картинці;

– є ризик потрапити на шахраїв або безвідповідальних продавців.

Перехід на цифровий шопінг в Україні поволі стає вигідною антикризовою стратегією. Збільшення попиту на онлайн-покупки пояснюється прекрасно налагодженою якісною, швидкою і відносно недорогою логістикою невеликих і середньогабаритних вантажів, до яких відносяться більшість покупок в інтернет-магазинах. Тому, якщо ви впевнені у онлайн-магазині, знаєте свої вподобання і розміри, а також упевнені у товарі, купуйте на здоров’я.

Підготувала Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...