Огірки сіють на початку травня

Luchshie sorta ogurcov dlya teplic iz polikarbonata
Поділитися новиною

Luchshie sorta ogurcov dlya teplic iz polikarbonataТравень — кінець весни, провісник літа. Завершується садіння плодових дерев.

Їх та ягідні кущі потрібно підживити органічними добривами, компостом і перегноєм. Для розмноження кущів гілки слід покласти в невеликі заглиблення в ґрунті і прищепити гачками. За літо молоді пагони вкоріняться.

Щоб уберегти сад від приморозків, заготовляють матеріали для задимлення — тирсу, напівзіпрілу солому. У травні цвітуть суниці. Щоб уберегти їх від приморозків, вкривають агроволокном.

833977 1 w 1200

Початок і середина травня — час сіяти огірки. Ґрунт має прогрітися до +12…13°С. Кладуть насіння на глибину 8–10 см. Для огірків хорошими попередниками є картопля, помідори, бобові, капуста. Не можна садити біля кабачків, гарбузів та патисонів. З вітряного боку висівають високорослі культури.

Висаджують розсаду капусти. Важливо загартувати посадковий матеріал. Розсада середньостиглих сортів капусти має бути висотою 20 см і п’ятьма-шістьма справжніми листочками. Коли мине загроза заморозків, висаджують помідори і перець.

На початку травня сіють майоран, чебрець, базилік, шавлію, а також декоративні злаки — ячмінь, зайцехвіст, гривастий бриз. Із квітів найраніше висаджують левкой, гвоздику Шабо. Пізніше — петунії, айстри. На початку травня ділять і пересаджують багаторічники — астильбу, дельфініум, рудбекію.

Автор: Галина ДМИТРІЄВА, https://gazeta.ua

LIVE OFFLINE
track image
Loading...