Сьогодні весняного Терешки: що роблять в Укравтодорі та подвоюйте пильність

630 360 1524231392 8422
Поділитися новиною

630 360 1524231392 842223 квітня: народний календар і астровісник

Сьогодні весняного Терешки; де нині святкують День закоханих, що роблять в Укравтодорі та подвоюйте пильність. 

Розпочався останній тиждень другого місяця весни. Незабаром травень! Весна, попри погоди і негоди продовжує проростати, квітнути і буяти. Довшає день, коротшає ніч і так триватиме аж до 21 червня.

В не такій вже й далекій Іспанії сьогодні святкують День усіх закоханих – День Сан-Жорді (святого Георгія), своєрідний аналог Дня святого Валентина. Щоправда, іспанці дещо ошляхетнили це свято книжкою, адже цього дня вони, крім іншого, вшановують пам’ять Сервантеса, автора безсмертного «Дон Кіхота». Центром свята книги і любові ще з ХVІІ століття була Барселона, місто чудове і неповторне. Зазвичай на Сан-Жорді закохані дарують одне одному розкішні червоні троянди і цікаві книжки. Але, як буде нині, на тлі останніх політичних подій – невідомо. Хочеться вірити, що любов таки переможе. Святий Георгій вважається небесним покровителем Каталонії.

У нас мученика Терентія, якого в народі називали Терешкою. До Терешки мають стужавіти всі дороги, відтак закінчитися найбільше бездоріжжя. В Укравтодорі почали вже святкувати.

Вітайте іменинників: Максима, Олександра, Федора, Дмитра.

Сьогодні 9-ий місячний день і він схожий на мерехтливий таємничий камінь. Якщо піднести його до очей і уважно придивитися, то можна побачити щось казково-прекрасне, а можна – щось несподівано страшне й темне. Варто посилити охорону, перевірити камери спостереження, сигналізацію, замки – злодії не сплять, це їхній «зоряний» час. Конфлікти, які виникатимуть цього дня на роботі, владнати буде вкрай важко. Тож будьте толерантними! Не варто підписувати контракти і важливі папери – є ймовірність потрапити в халепу. Їжа має бути поживною, але легкою. Щасти всім у добрих справах!

Сьогодні Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: – 2,9; а найтеплішим у 1950 – +29,1. 

 
 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...