«Нічого не зробив, а гроші заплати»

бабуля газ
Поділитися новиною

бабуля газЦя історія трапилась близько місяця тому із подружжям пенсіонерів, які мешкають у Гадячі. Після того, як їх почали відверто шантажувати, вони наважились звернутись до редакції.

Віра Іванівна Завгородня мешкає із 82-річним чоловіком на Волгоградській. Обоє прикуті до ліжка – він інвалід І групи, вона декілька місяців тому травмувала стегно і також не може нормально пересуватись. 1 березня у їхньому будинку потух опалювальний котел. Не знаючи до кого звернутись Віра Іванівна зателефонувала у «газове». Невдовзі приїхала аварійна бригада, спеціалісти швидко увімкнули котел і запропонували підписати акт на технічне обслуговування газових приладів:

«Хвилин через 15 він приніс той акт. Каже підпишіться. Я почитала –  там написано, що він ремонтував котел, і газову плиту, і з’єднання із лічильником… Перепитала чого ж так. А він сказав, що нічого із перерахованого там не робив, тільки включив котел. Але квитанцію на 296 гривень залишив. Сказав, коли зможете, тоді й заплатите…»  – розповідала Віра Іванівна у телефонну трубку. 

На той час, «вільних» коштів подружжя не мало – напередодні чималу суму витратили на операцію і лікування. То й відклали ту квитанцію до «кращих» часів. Аж поки до них не почали телефонувати із газової аварійної служби. Перший дзвінок надійшов 10 березня –  диспетчер сказав, що абонент значиться у списку боржників. Не второпавши, що до чого Віра Іванівна просила, щоб їй пояснили детальніше на основі яких законодавчих актів укладають договори на ТО. Але відповіді так і не отримала. 

Через кілька днів зателефонували ще раз – чоловік не представився, нагадав, що потрібно  сплатити борг і пригрозив судом. Наступного разу те ж саме – у трубку кричали, погрожували, що за несплату можуть відрізати газопостачання. І такий терор продовжувався ще кілька разів.

Не отримавши зрозумілого пояснення звідки ж таки у них з’явився борг, Віра Іванівна звернулась до редакції. Стверджує, що за газ платила завжди вчасно, бо розуміє як це важливо. За ввімкнення котла, вона пропонувала заплатити на місці, але майстер  відмовився, сказав, що нічого такого не зробив. То про яке ж тоді технічне обслуговування може йти мова?

Єдиною помилкою, від якої ми хочемо застерегти і усіх інших, є те, що будь-який документ варто ретельно вивчити перш ніж підписувати. Відносно відключення газопостачання – якщо із своєчасною оплатою спожитого газу проблем немає, то «відрізати» газопостачання не мають права. А стосовно акту – платити потрібно лише у тому випадку, якщо майстер виконав УСІ роботи, які  вказані у переліку.  

Прикро, що методи залякування і шантажу діють у такій поважній огранізації.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація

     

1 коментар до “«Нічого не зробив, а гроші заплати»

  1. Какой начальник такой и Гадячгаз (голубой вагон бежит качается)

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...