Вулиця Красна Гірка залишається, а місто поповнилося ще однією площею

DSCN1850 копия
Поділитися новиною

DSCN1850 копияТридцять друга сесія міської ради сьомого скликання, відбулася13 квітня. У ній взяли участь 22 депутати, із 26 обраних.

На початку сесії депутат О. Боцула, повідомив, що його фракція направила клопотання до  депутата обласної ради А.Попельнюха, з проханням про виділення із депутатського фонду 1млн. грн. на придбання  комбінованої дорожньої машини з відвалом,  щіткою, піско-розкидачем та ємністю для поливу. Коштує вона 2 млн. 600 тис. грн.

Далі депутати заслухали інформацію про прийняті виконавчим комітетом рішення у міжсесійний період: про заходи по озелененню міста, благоустрій місць відпочинку громадян,  освітлення вулиць, надання допомоги, на суму 26 тис. 500 грн, безкоштовне харчування дітей учасників АТО, видачу службового помешкання: на кв. №6 по вул. Полтавська, 44 С. Бабію, прокурору, та кв. №48 по вул. Полтавська ,13 О. Олефіренку, судмедексперту.

Зміни до бюджету міста.

7,5 тис.грн. – історико -краєзнавчому музею на перевезення виставки;

30 тис.600 грн –  за теплопостачання, придбання подарунків ГО «Діти інваліди та інваліди з дитинства».

КП «Гадяч житло»:

150 000 грн – капремонт соціального гуртожитку по вул. Полтавська, №17а;

700,0 тис.грн. на придбання трактора МТЗ-82 з відвалом та причепом.

КП «Комунсервіс»

1млн.6000 тис. грн. на придбання автомобіля дорожнього комбінованого зі змінним обладнанням- (з обласного бюджету 1млн.грн.)

На утримання та розвиток автомобільних доріг 2млн.465 тис. грн. (поточний ремонт – 1млн.525 тис. грн., кап.ремонт – 940,0 тис. грн.)

Відділ освіти, молоді та спорту.

25 тис. грн. – виготовлення технічного паспорта ДНЗ «Веснянка»;

165 тис. грн. – поточний  ремонт приміщення групи «Оленка» ДНЗ «Веснянка»;

25 тис. грн. – придбання спортивних комплектів для РМО любителів східних єдиноборств «Скіф»;

190 040 грн. – оплата теплопостачання і ел. ен. у садочках;

68140 грн. – заміна вікон, придбання шафи та 2 виробничих кухонних столів для харчоблоку ДНЗ «Первоцвіт»;

150 000 грн. – оплата теплопостачання у школах;

34100 грн. – оплата природного газу у школах;

70,0 тис. грн. – субвенція РВК (заміна вікон та дверей).

Гадяцька ЦРЛ.                                                 

76201 грн. – премія лікарям УЗД;

20000 грн. – жалюзі денний стаціонар;

18000 грн. – каталка в патолого – анатомічне відділення.

25000 грн. – КЗ Гадяцький центр ПМСД на придбання тех. засобів для дітей-інвалідів.

Санаторно-курортне лікування та виплату компенсації за самостійне санаторно-курортне лікування – 36975 грн.

Найцікавіше

Ще на початку сесії місцеві активісти, які прийшли до сесійної зали, демонстрували своє невдоволення та обурення з приводу питання, яке було поставлене на порядок денний – «Про найменування площі у місті Гадяч». Спочатку вони вимагали зняти його із порядку денного взагалі, адже на їхню думку питання не досліджене і не доопрацьоване, також не проведенні громадські слухання. Але депутати наголосили на дотриманні регламенту та запропонували вирішувати питання згідно нумерації (№19).

Нагадаємо, що на сторінках газети була публікація про перейменування вулиці Красна Гірка. Це викликало у соцмережах багато не вдоволених відгуків у бік міської влади. Але, після доопрацювання та вивчення депутати дійшли до правильного вирішення спірного питання. Вирішили не перейменовувати всю вулицю, а найменувати площу, тобто територія, що об’єднує будинки від №19 до №23 кінець вулиці Красна Гірка, тепер має назву площа Алтер Ребе. Вся інформація по цьому питанню знаходиться у міській раді і кожен бажаючий міг з нею ознайомитися.

Коли питання поставили на голосування, у приміщенні стало гаряче, активісти на зауваження голови та депутатів не звертали уваги і вигуками «Ганьба!» та «Зрадники!» продовжували зривати голосування. Та, як би там не було рішення прийняте. Вулиця Красна Гірка залишається, а місто поповнилося ще однією площею. Здається повинні бути задоволені всі: і патріоти, які борються за збереження історичних пам’яток Гадяча і єврейська релігійна громада.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...