Нас готують до заворушень?

цю тренінг
Поділитися новиною

цю тренінгДнями у Полтаві за ініціативи поліції області відбувся семінар-практикум «Підвищення правової обізнаності журналістів, а також недопущення порушення їх законних прав та інтересів». Близько півсотні представників ЗМІ вчили, як правильно діяти в разі надзвичайних ситуацій, адаптуватися в умовах масових заворушень чи збройних конфліктів. Головним мотивом зібрання було здобуття навиків роботи в екстремальних умовах, щоб врятувати здоров’я і життя, а також уберегти від небажаних наслідків журналістів і фотокореспондентів.

Один із етапів навчання проводили працівники батальйону поліції особливого призначення та Управління превентивної діяльності поліції Полтавщини. Багатьом здалося дивним, що правоохоронці акцентували увагу на участі журналістів у масових заворушеннях та мітингах. Після перегляду відео масових заворушень, фахівці дали поради, як підготуватися до акцій та де слідкувати за подіями з точки зору безпеки.  або цю тренінгЗмоделювали ситуації, наближені до реальних умов, та визначили найбезпечніші місця для медіа – за спинами кордону поліцейських.

Прочитавши інформацію про це зібрання в мережі, були дещо занепокоєні. Напрошується думка: невже нас потроху починають готувати до масових заворушень? Чи просто влаштовують показовий виступ, немов натякають, куди лізти не треба… Сподіватимемось, що цей тренінг – просте налагодження стосунків поліції зі ЗМІ.

«БМ»  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...