Причину пориву греблі з’ясовує слідство

тепле1
Поділитися новиною

тепле1На початку лютого біля Теплого, Вельбівської сільради, прорвало греблю на ставку Больбине. В результаті вода «пішла» аж до траси, затопило територію Тютюрівщинської тракторної бригади, де планують будувати комплекс по переробці ТПВ.

Причина пориву досі не відома. Анатолій Койло, Вельбівський сільський голова, каже, що слідів заїзду техніки до греблі не було. Натомість у місці прориву видно багато підземних ходів, ймовірно зроблених бобрами. А от колишній орендар водойми на одному із засідань комісії, яка розглядала це питання, заявив, що гребля була укріплена, а рівень води не піднімався до критичної позначки. Тобто це не що інше, як диверсія, і нібито хтось спеціально розкопав греблю.

Тепле2

Що ж, зважаючи на негативні настрої теплян, налаштованих проти будівництва переробного комплексу, все можливо. Тепер тепляни планують відновити водойму і зробити її громадською. Та чи забажають вони відпочивати поблизу комплексу по переробці ТПВ? На запитання, чи не змінилися наміри керівництва району із приводу будівництва комплексу саме на цій території, зважаючи на останні події, Анатолій Койло відповів, що не знає. Бо це питання й досі не обговорюють на зібраннях. Сподіватимемось, слідство дасть кваліфіковане роз’яснення події.

Оксана Кириченко   

LIVE OFFLINE
track image
Loading...