На базарі «бунтували»

базар
Поділитися новиною

базарУже другу неділю чую розмови невдоволених продавців на центральному ринку. Люди обурені ставленням дирекції і вважають, що розгром ринку робиться навмисно.

Кожного разу перед тим, як почати свою торгівлю, продавець шукає собі плити, щоб розкласти товар чи продукцію на продаж. Хтось їде із своїм столом і лопатою, щоб спочатку прочистити місце, за яке треба буде ще й сплатити від 6 до 15 грн, про лід взагалі мовчу.  Прийшовши недільним ранком на репортаж, я побачила дійсно невтішну картину:  люди торгують на цеглинах. На моє запитання: як вам «зручност?і» – продавці почали кричати, емоційно висловлювали свої думки, але коли побачили фотоапарат, то почали відвертатися, а дехто навіть пакуватися. Чому ж як до діла, то охочих заявити про незадовільний стан  ринку не виявилося. Все говориться позаочі

За коментарем  звернулася до голови Гадяцької райспоживспілки Миколи Волика:

«Перш ніж звинувачувати дирекцію ринку, треба розібратися в ситуації, – каже Микола Олексійович. – Наш базар збитковий. Чутки про розгін та його закриття ходять  не один місяць, але це неправда. Тим паче з мого боку, це точно, не я його будував, не мені його й громити. Хто і навіщо руйнує? То треба запитати у нашої молоді, яка проводить посиденьки на території ринку, відпрацьовуючи на тих самих плитах та цеглинах свої «бойові удари». Оскільки територія прохідна і немає охорони, то який результат нам чекати? Але запевняю, центральний ринок буде діяти, та покращення умов ми не обіцяємо».

Отже, мріяти нам і мріяти про цивілізовані умови як для продавців, так і для покупців. Ринки для міста і району у нас – взагалі проблема десятиліття, яку подолати, мабуть, не зможе ніхто. Чи просто нема бажаючих?

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...