Наймолодший актор театру

Бодя копия
Поділитися новиною

Бодя копияПередісторія інтерв’ю дуже цікава, її навіть краще назвати розмовою по телефону з родичем. На нього надихнули, та ні, вірніше буде сказати «натякнули» мені мої редакційні колеги, коли присоромили, чому я не змогла поспілкуватися із наймолодшим актором Коломийського театру Богданом Гліком, коли він приїхав у відпустку: «Це ж твій родич…» Зауваження прийняла до відома, та Богдан вже поїхав покоряти сцени українських театрів. Тож довелося спілкуватися у телефонному режимі. Ми перемовилися кількома словами «про своє», а вже потім я повідомила, що зараз буде інтерв’ю з ним як із наймолодшим актором Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені І. Озаркевича. У відповідь почула сміх у слухавці, але потім уже серйозно: «Так, я Вас уважно слухаю…»

Починаємо, насамперед, із мацюпусінької біографічної довідки: Богдан Глік народився 4 жовтня 1996 року у місті Гадяч, закінчив спеціалізовану школу I-III ст. №4. Мама й тато ніякого відношення до акторства й театру не мають. Тому автоматично напрошувалося перше запитання.

Богдане, звідки й коли з`явився у тебе потяг до сцени?

Поклик до театрального мистецтва виник якось сам по собі і зовсім не відразу. Все своє шкільне життя був активним, грав у різних сценках, брав участь у вечірках та святах. Отже, вважаю, що це було також свого роду перші кроки у мистецтво. Із дитинства, як і більшість хлопців, мріяв бути футболістом,  а не актором. Закінчивши школу, вступив до Гадяцького училища культури імені І.П. Котляревського на спеціальність «Режисер». Що обрав саме цю спеціальність, не пожалкував жодного разу. Була можливість стати хореографом, але хлопчик в лосинах – це зовсім не для мене.

Хто із викладачів коледжу культури побачив твій акторський талант і потенціал?

Бодя1 копияЛюдмила Євгенівна Фастовець. Таке враження, що вона з першого погляду це побачила. Я їй безмежно вдячний. І, користуючись нагодою, не можу не сказати, наскільки поважаю цю надзвичайну жінку. На останньому курсі навчання я вже задумувався, куди мені далі йти, адже вже розумів, що я природжений актор. Тож коли мені запропонували працювати у Коломийському театрі, я, не вагаючись, погодився. Ну а далі? Почалося знайомство із театральним колективом, сценою, перші ролі та перші гастролі.

Те, що ти наймолодший актор театру, щось значить. Можливо ставлення, комплекси?

Ні, все добре, зовсім не комплексую з цього поводу. Я вважаю, що навпаки, це такий «гарт» для мене. Спілкування із старшими колегами надає мені впевненості та стійкості в характері. А як мені сказали, кожен актор має бути характерним. Та й поблажок мені, як наймолодшому, ніяких немає, працюю як всі, зранку й до ночі…

Як зустріли рідні, знайомі, друзі, коли приїздив у відпустку в Гадяч?

О, із мамою це була найнесподіваніша зустріч, адже я не попередив про свою відпустку. Потім «ошарашив» брата, до якого прийшов на роботу. Він навіть не зрозумів, що то таки я…Ще декількох родичів також довелося розіграти. Далі провідав рідні стіни училища, де зустрів друзів, знайомих та улюблених викладачів. Моя друга сім’я – це колектив «Made in Gadiach». Вони запросили  мене взяти участь у виступі, адже традиційно напередодні Нового року дивують всіх жителів нашого міста сучасним молодіжним виступом.

На завершення подякувала Богдану за цікаву розмову, побажала подальших успіхів та натякнула, що будемо із нетерпінням чекати приїзду всього творчого колективу Коломийського театру, який збирається із гастролями до нашого міста, а саме: 19 березня у ККЗ «Дружба» відбудеться вистава Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені І. Озаркевича із народною драмою «Мати-наймичка» за повістю Т.Г.Шевченка «Наймичка», де Б. Глік гратиме головну роль. А також покажуть дитячу казку-виставу «Троє поросят» за п’єсою В. Гирича, де Богдан буде грати Вовка.

Любов Шкрьоба

Фото з архіву Б. Гліка

LIVE OFFLINE
track image
Loading...