Завтра на Гадяччині вибори

5d5eab3d5e572e3eb02377a43fc2d8 bigimg
Поділитися новиною

5d5eab3d5e572e3eb02377a43fc2d8 bigimgВже цієї неділі, 24 грудня, на Полтавщині відбудуться перші вибори, де обиратимуть депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів у 7-ми об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). До цього числа входить і новостворена Петрівсько-Роменська ОТГ, до якої увійшли: Петрівсько-Роменська сільрада (села Петрівка-Роменська, Балясне, Венеславівка), Березоволуцька сільрада (села Березова Лука, Лихопілля, Мелешки), Ручківська сільрада (село Ручки), Середняківська сільрада (села Середняки, Ветхалівка, Коновалове).

З собою треба мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України. Без пред’явлення цих документів ви не зможете проголосувати!

Право голосу на цих виборах матимуть лише члени відповідних сільських, селищних об’єднаних територіальних громад, до складу якої входять населені.

На місцевих виборах ви як член територіальної громади обираєте місцевого голову та депутатів. Тому голосувати можна лише за адресою реєстрації свого житла, а якщо ви у день виборів виїдете за межі свого населеного пункту  і не повернетеся до 20.00, то втратите право голосу.

Завчасно перевірте себе у списках виборців, щоб реалізувати своє право голосу! Прийдіть 24 грудня 2017 року на свою виборчу дільницю і проголосуйте за нову місцеву владу!

 

ДО РЕЧІ, ПІДКУП КАРАЄТЬСЯ ЗАКОНОМ

З метою попередження правопорушень під час виборів, нагадуємо, що згідно із законом, перешкоджання вільному здійсненню громадянином виборчого права або права брати участь у референдумі караються обмеженням або позбавленням волі на строк до 3-х років. 
Якщо громадянину перешкоджають у здійсненні виборчого права із погрозами або застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, то такі дії караються обмеженням волі на строк від 2-х до 5-ти років. 
Несанкціоноване втручання в роботу бази даних Державного реєстру виборців карається позбавленням волі на строк від 2-х до 4-х років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років. 
Підробка та незаконне виготовлення виборчих документів (бюлетеня, протоколу про підрахунок голосів) – караються позбавленням волі на строк від 3-х до 7-ми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років. 
im578x383 pidkup vibory newsradio.uaПропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди за вчинення або не вчинення будь-яких дій (відмова від голосування, голосування більше одного разу, передача бюлетеня іншій особі) – карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами або обмеженням волі на строк до 2 років. Крім того, здійснення передвиборної агітації шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіку, прапор політичної партії, вартість яких не перевищує розміру, встановленого законодавством), робіт, послуг – карається обмеженням волі на строк від 2-х до 4-х років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років. 
До тяжких злочинів віднесено:
незаконну вимогу або вказівку службової особи з метою вплинути на рішення виборчої комісії – позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років;
підробку виборчих документів – позбавлення волі від 3-х до 7-ми років; 
викрадення або приховування виборчої скриньки з бюлетенями або протоколу про підрахунок голосів виборців – позбавлення волі від 5-ти до 7-ми років. 
Для гарантування безпеки та конституційного права волевиявлення громадян під час проведення виборів у об’єднаних територіальних громадах, поліція Полтавщини закликає мешканців області повідомляти про правопорушення, провокації, конфлікти, спроби підкупу виборців тощо. 
Інформацію просимо надавати за телефонами: 
у поліцію – (0532) 51-77-02 або 102; 
у СБУ (0532) 51-18-38 та 068-858-03-13. 
Кожне таке повідомлення перевірятиметься у визначеному чинним законодавством порядку. Інформація, яка надійде за вказаними номерами, обов’язково буде перевірена, анонімність гарантується. 
«Гарячі лінії» функціонують цілодобово».

Відділ комунікації поліції Полтавщини та прес-служба УСБУ

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...