Попаримось? Кому корисна баня

wpid 18 57
Поділитися новиною
wpid 18 57Коли в середньовіччі Європа потерпала від епідемії холери і втратила близько 25 мільйонів жителів, Русь ця хвороба обійшла стороною. Опісля, на Західну Європу знову обрушилася страшна хвороба – чума, і знову померло 25 мільйонів людей. Але в Європі все ж дотримувалися теорії про те, що митися не корисно, а для того, щоб перебити запах тіла, почали використовувати парфуми.

Пройшли століття перш ніж європейці пов’язали епідемії з чистотою тіла. Це був хоч і запізнілий, але дуже правдивий і правильний висновок, тому що шкіра один з головних органів людини. Вона бере участь в диханні, обміні речовин і т.д. Через пори наш організм виводить продукти розпаду і негативні мікроби. Впливаючи на шкіру теплом, можна лікувати багато хвороб, у тому числі і рак!

Банний пар дуже корисний і ефективний для створення швидкого кровотоку, який у свою чергу чистить судини, знімаючи з них шкідливі нарости. У медицині існує думка, що будь-яке хворе “місце” організму можна вилікувати, якщо посилити кровопритік до нього. У лазні ж прогрівається все тіло, а якщо це правильна лазня і людину парять ще віниками, роблять масаж, кров розганяється, знімається напруга в м’язах, нормалізується тиск. Також, після банних процедур, відбувається дезінфекція, помирає велика кількість мікробів.

Баня очищає і звужує всі пори на тілі людини. У процесі паріння видаляється бруд і злущуються мертві клітини. Після регулярних відвідувань лазні поліпшуються фізіологічні властивості шкіри, нормалізується жировий обмін, поліпшується кровопостачання. Завдяки рясному потовиділенню активуються окисні процеси – краще засвоюються білки, жири, вуглеводи, мікроелементи, що у великій мірі сприяє втраті ваги.

Щоб візит в баню приносив тільки приємні почуття, слід прислухатися до протипоказань до банних процедур. З головних можна відзначити вірусні інфекції, хвороби серцево-судинної системи, шкірні захворювання (туберкульоз шкіри, екзема), захворювання ШКТ (гепатит, жовчнокам’яна хвороба), психічні та неврологічні хвороби і захворювання нирок.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...