Чи штучна ялинка насправді така безпечна, як ми думаємо?

1020x565
Поділитися новиною
1020x565Яка ялинка корисніше для природи – жива чи штучна? Ви будете шоковані!

Новий рік вже близько, а отже, час купувати ялинку. Але яку обрати – живу чи штучну? Щороку напередодні зимових свят на цю тему спалахують справжні суперечки.

Плюси й мінуси живої ялинки знає кожен. Запах хвої створює новорічний настрій, проте рано чи пізно, але вже не зелену красуню доведеться викидати на смітник. Звучить не надто екологічно, чи не так?

У свою чергу, прихильники штучних ялинок стверджують, що відмовляючись від вирубування живих ялинок, вони зберігають природу. А от дослідник з Монреаля Жан-Себастьян Трюдель здивував світ фактом: з точки зору екології жива ялина приносить природі менше шкоди, ніж пластикова! Про це повідомляє The New York Times.

Щоб штучна ялинка окупила себе, нею необхідно користуватися мінімум 20 років, в той час як звичайний термін її експлуатації – максимум 8 років. До того ж, більшість штучних ялинок виготовляються з матеріалів, які не можна утилізувати, а деякі з них можуть бути навіть токсичними через вміст свинцю.

Виробництво штучних ялинок втричі більше впливає на зміну клімату та сильніше виснажує ресурси, ніж вирубка такої ж кількості звичайних ялинок. Живі ялинки вирощуються в спеціальних господарствах виключно для новорічних цілей. Більш того, після свят живі ялинки можуть бути перероблені на компост. І навіть якщо цього з ними не станеться, вони просто будуть розкладатися, не забруднюючи при цьому навколишнє середовище.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...