Як позбутися страху перед стоматологом

Поділитися новиною
109111 0Експерти настійно рекомендують стоматологам використовувати додаткові нелікарські методи для подолання страху у пацієнтів.
 
Специфіка роботи зубних лікарів є причиною страху багатьох людей перед прийомом у стоматолога. Вчені давно ламають голову над тим, як допомогти пацієнтам подолати страх. Проведено чимало різних досліджень. Однак відповідний всім рецепт знайти важко. Німецькі вчені провели ретельний аналіз різних наукових робіт на цю тему і зробили цікаві висновки.

 
Вчені з Університетської лікарні Єни відібрали з більше 3000 досліджень тільки 29 дійсно якісних, в яких сумарно брали участь 3 тис. Осіб. У цих наукових роботах досліджувався вплив різних заходів на ставлення пацієнтів до візиту стоматолога: прослуховування музики, вправи на розслаблення, відволікання, гіпноз і т.д.
 
Найбільш ефективним засобом подолання страху перед бормашиною виявився гіпноз, який з великим відривом перевершує всі інші методи. Однак хорошу дію надають і інші заходи, наприклад, відволікаючі зображення, музика і т. Д., Які зменшують почуття страху. Експерти настійно рекомендують стоматологам використовувати додаткові немедикаментозні методи. Вчені відзначають, що гіпноз в цьому випадку не вимагає особливих витрат: пацієнти в ході досліджень прослуховували інструкції гіпнотизера в запису.
 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...