Новий рік 2018: у скільки обійдеться святковий стіл (інфографіка)

f349149f1d59edd3128e8a1bae914d93
Поділитися новиною

f349149f1d59edd3128e8a1bae914d93Стало відомо, у скільки обійдеться середньостатистичній українській сім’ї новорічний стіл Новорічний стіл в цьому році подорожчає приблизно на 40%.

Як пише видання “Вести”, в 2017 року суттєво зросли ціни на м’ясо та ікру.

168562 1 Read Only1

Також дорожчим став алкоголь.

А зекономити вдасться лише на цитрусових, які в останні дні грудня в ціні не піднімуться.

Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко зазначає, що основними причинами подорожчання продуктів новорічного столу є тенденція вирівнювання цін з Європою.

“Найбільше подорожчало м’ясо, середній зростання ціни на нього – близько 38%. Основна причина незмінна – вирівнювання цін ринку України та європейських країн.

Що стосується риби та ікри, вони подорожчали вдвічі. У риб існують свої семирічні цикли. І в цьому році випав період найменшого вилову. Природно, є дефіцит і ціни піднімаються”, – вважає Дорошенко.

Вартість шампанського та інших алкогольних напоїв формують акцизи і мінімальна роздрібна ціна. За словами Дорошенка, індекс їх подорожчання в цьому році – 25-30%.

Ціни на фрукти вже встановилися і підвищуватися до свята не будуть Дорошенко наголошує, що в цьому році передноворічних знижок у торговельних мережах очікувати не варто. За його словами, єдиний спосіб українцям заощадити – це замінити імпорт на новорічних столах вітчизняними продуктами, наприклад, вітчизняний алкоголь, навіть після подорожчання, все одно доступніший, ніж імпортний

Найменше за 2017 рік подорожчали горошок, майонез, олія, маслини. Ціни на них зростали повільно і за підсумком року збільшилися незначно (5-7%). На стільки ж додали в ціні і кондитерські вироби, в тому числі і цукерки в подарункових наборах.

 
 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...