Вчені назвали серйозну загрозу цукру

white refined sugar icumsa 45 white refined beet 1487860321 2734857
Поділитися новиною

white refined sugar icumsa 45 white refined beet 1487860321 2734857Активне споживання цукру може призвести до розвитку у людини хвороби Альцгеймера. Також солодощі можуть знижувати інтелект.

До такого висновку дійшли американські вчені з Національного інституту проблем старіння, опублікувавши дані про свої дослідження в журналі Alzheimers and Dementia.

Дослідники проаналізували дані Балтиморського дослідження старіння, яке було одним з найбільш тривалих в сучасному науковому світі. Під час дослідження вчені відстежували неврологічні, фізичні та психологічні дані учасників впродовж кількох десятиліть.

Загалом проаналізували 4 групи пацієнтів: ті, що мали симптоми Альцгеймера за життя; пацієнти, у яких підтвердили хворобу Альцгеймера за допомогою дослідження головного мозку; люди, у яких за життя не було видимих симптомів деменції, але її ознаки були виявлені у мозку при розтині після їх смерті; контрольна група здорових людей в питанні хвороби Альцгеймера.

Як з’ясували вчені, чим вищий рівень глюкози у різних областях мозку людини, тим більш яскраво у неї проявлялися проблеми з пам’яттю, а також слабнуть інтелектуальні здібності.

Вчені провели ще один етап дослідження, під час якого з’ясували, що в людей зі слабоумством мало ензимів, які розщеплюють глюкозу.

Третя і завершальна фаза дослідження – це співставлення прижиттєвих показників цукру в крові пацієнтів з рівнем глюкози в тканинах мозку. Результати вивчення цього питання показали, що у людей з підвищеним рівнем цукру в крові відзначалася і висока концентрація глюкози в мозку.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...