Кір косить цілі родини

1486031317 original 1323938984
Поділитися новиною

1486031317 original 13239389845 чоловік з однієї родини захворіли на цю небезпечну інфекційну хворобу.

Сьогодні, з обласного департаменту охорони здоров’я надійшло повідомлення-попередження про випадки масового захворювання на кір на території Полтавської області. Про це Кременчуцькій газеті повідомила головний епідеміолог Кременчука Лариса Коровіна

«В Лохвицькому районі захворіло 5 чоловік з однієї родини. До цього ще в інших районах Полтавщини фіксували випадки захворювання на кір. На щастя, в Кременчуці цього року на кір ще не хворіли», – говорить Лариса Коровіна.

За словами фахівця, кір передається повітряним шляхом:  Збудник кору дуже легкий і може розноситися потоком повітря.

Лариса Короіна нагадує про обов’язкову вакцинацію дітей вакциною КПК. У іншому випадку батьки наражають своїх дітей на небезпеку.

*Вірус кору послаблює імунітет і знижує здатність організму боротися з іншими хворобами. Від моменту зараження до захворювання проходить від 7 до 21 днів.

Починається висока температура, сильний головний біль, нежить, відсутність апетиту та слабкість. Потім — нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, можуть бути гнійні виділення). Рожеві крапкові висипання з’являються на другий-третій день. На слизовій оболонці ясен, щік та губ – білуваті цятки. Висип зникає у зворотньому з появою порядку. І стан хворого починає покращуватися.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...