Лікування ГРВІ бабусиними методами

imageresizer
Поділитися новиною

imageresizerЗ наступанням холодів імунітет стає слабкішим і збільшується ризик інфекційних захворюваннь, найпоширенішим з яких є грип. Інкубаційний період  триває від декількох годин до двох днів днів. Після інкубаційного (прихованого) періоду, тривалістю, з’являються головний біль, наростання температури, відчуття розбитості, ломоти в суглобах, м’язах і кістках. Потім починається кашель, нежить, спостерігається почервоніння горла, біль при ковтанні, запалюються і червоніють очі. Висока температура (до 39-40 °) тримається зазвичай 3-6 днів або менше. Слабкість і сильний головний біль переважно в області чола і скронях, болючість при обертанні очей можуть зберегтися і після падіння температури до нормальної. У деяких хворих знижується нюх, загострюється слухова і зорова чутливість. Іноді виникає біль в очах. В окремих випадках розвиваються нежить, кашель, кон’юнктивіт.  Грип особливо небезпечний ускладненнями (бронхіт, запалення легенів, менінгіт, радикуліт, запалення нирок та ін.)

У сучасних умовах лікування грипу проводиться, як правило, медикаментозними засобами, призначеними лікарем. І все ж у деяких ситуаціях корисно мати під рукою рекомендації з лікування грипу в домашніх умовах засобами народної медицини.

Хворим на грип обов’язково потрібно дотримуватися постільного режиму. Для полегшення їх стану в домашніх умовах можна застосовувати легкі потогінні засоби, дезінфікуючі та протизапальні полоскання горла, жарознижуючі і болезаспокійливі засоби. Після перенесеного грипу добре приймати загальнозміцнюючі і тонізуючі препарати.
Лікувальні ванни• Для зняття почуття розбитості і втоми після перенесеного грипу взяти 1 кг зерен ячменю, відварити протягом 1 години на 3 л води, потім додати 2 головки подрібненого часнику, настояти, закутавши, 30 – 40 хвилин, процідити. Відвар вилити у воду для ванни. Такі ванни приймати 2-3 рази на день по 20 хвилин.• Потовкти 30 зубчиків часнику, покласти в каструлю і залити 10 л киплячої води. Каструлю закрити кришкою і поставити настоюватися на 6-8 годин. Отриманий настій знову розігріти (не доводячи до кипіння), вилити у ванну і долити водою. Температура води від 35 до 45 ° С, тривалість ванни не більше 5 хвилин. Після ванни прийняти теплий душ і лягти в ліжко.

Народні засоби від грипу

 Найактивнішу народний засіб при грипі – чорна смородина, з гарячою водою і цукром (до 4 склянок на день). Навіть взимку можна легко приготувати відвар з гілочок смородини. Гілочки потрібно дрібно поламати і заварити повну жменю їх чотирма склянками води. Кип’ятити 5 хвилин, а потім парити 4 години. Випити на ніч в ліжку в дуже теплому вигляді 2 стакани з цукром. Провести лікування двічі.

При перших ознаках хвороби треба розрізати велику свіжу цибулину, а потім нюхати і вдихати пари цибулі ротом, повторюючи 3-4 рази на день. У проміжках між цими процедурами намочити ватку в товченому свіжому часнику і вкласти глибше в ніс; всередину приймати часникові краплі (але Канлі на мову, розмазуючи але всьому роті, а лотом ковтати). Для приготування крапель розтовкти 2 головки часнику (100 г), залити склянках води і ховаю збовтати. Лікування проводити 3-4 дня.

В якості профілактики рекомендується за обідом є кожен день дрібно нарізану цибулю зі сметаною (столова ложка цибулі на столову ложку сметани).

При почалася епідемії грипу або в її напередодні обов’язково включити в свій раціон цибулю. Можна використовувати лук зі сметаною: 1 столова ложка дрібно накришеного цибулі і 1 столова ложка сметани.

 Натерти на дрібній тертці цибулину, залити 0,5 л гарячого молока, настояти ніч, вранці процідити і пити отриманий настій протягом дня за 15 хвилин до їжі.

При перших ознаках хвороби треба розрізати велику цибулину і вдихати пари широко відкритим ротом, повторюючи цю процедуру 3-4 рази на день.

Залити 1 столову ложку розтертого в кашку цибулі 1 склянкою окропу і настояти протягом 2 годин Додати в настій 1 столову ложку меду і цією сумішшю промивати порожнину носа і глотки 5-6 разів на день.

Для зміцнення імунітету і поліпшення травлення рекомендується цибульне вино. У літрову банку покласти 100-150 г дрібно нарізаної цибулі, додати 100 г меду, залити хорошим виноградним вином, дати настоятися 2 тижні, профільтрувати і вживати щодня по 3 – 4 столових ложки. Вино сприяє підвищенню імунітету, захищає від інфекцій, є хорошим сечогінним засобом.

Взяти 50 г подрібненого, попередньо замороженого часнику, 25 г подрібненого, попередньо замороженого ріпчастої цибулі, 200 мл горілки, розведеної наполовину водою, 1 г вітаміну С (аптечний препарат). Все ретельно перемішати в міксері. Наполягати 2 тижні в щільно закритому посуді в холодильнику (при температурі 4 ° С), періодично струшуючи вміст. Додати кілька крапель м’ятного масла або кілька цілих зубчиків часнику. Зберігати в темному прохолодному місці. Термін зберігання – до 8 місяців. Приймати по 1-2 чайних ложки 3 рази на день під час їжі.

 Під час епідемії грипу з метою профілактики дорослим корисно повісити на шию марлевий мішок з дрібно нарізаним часником, а маленьким дітям прив’язати цей мішечок близько ліжечка. Можна поставити блюдце з нарізаним часником поруч з ліжечком дитини.

 Змішати свеженатертого часникову суміш з медом у співвідношенні 1:1 і приймати, запиваючи теплою водою, по 1 столовій ложці перед сном і по 1 чайній ложці 2 рази на день.

Часник розтерти в кашку і змішати у співвідношенні 1:4 по вазі з медом. Приймати по 1 чайній ложці щогодини, а при грипі, що супроводжується нежиттю, – перед сном, по
1 столовій ложці, запиваючи теплим настоєм листа берези.

Дрібно нарізати 2-3 часточки часнику, залити 30-50 мл окропу, настояти 1-2 години і процідити. Закапувати в ніс по 2-3 краплі в кожну ніздрю 1-2 рази на день. Настій слід готувати на 2 дні.

 Додати в 1 склянку свіжого морквяного соку 2-3 розтертих зубчики часнику. Приймати по 0,5 склянки кілька разів на день за 30 хвилин до їжі протягом перших 2 днів хвороби.

 Розчинити віл прохолодної кип’яченої води 10 г часникової олії і 20-25 крапель свіжовичавленого соку ріпчастої цибулі. Пити по 1 склянці в теплому вигляді кожні 4 години і одночасно закапувати по 10 – 15 крапель суміші в кожну ніздрю. Часникова олія готують наступним чином: заповнити посуд на 3 / 4 обсягу часником, розтертим у кашку, залити, перемішуючи, рослинним маслом. Наполягати протягом
2 тижнів, періодично струшуючи. Потім дати відстоятися і профільтрувати. Масло повинне придбати гострий часниковий запах.

Влити в прозору пляшку 3 склянки хорошого червоного вина і покласти 4 -5 товчених зубчиків часнику середнього розміру. Пляшку заткнути пробкою й наполягати на світлі 2 тижні. Раз на 2 дні настій перемішувати. Потім настій відфільтрувати і перелити в темну пляшку, щільно закривши її пробкою. Приймати: перший день – 2 краплі, другий день – 4 краплі, третій день – 6 крапель і т. д., збільшуючи дозу на 2 краплі в день і довівши її до 24 крапель. Потім кількість крапель на прийом знижувати за тією ж схемою. Дійшовши до 2 крапель на день, треба повторити схему лікування

 При високій температурі добре зарекомендував себе «протигрипозний оцет: на 750 мл винного оцту і 250 мл води взяти невелику головку часнику, по 2 столових ложки листа м’яти перцевої, трави рути пахучої, трави полину гіркого, квіток бузини чорної, по 1 чайній ложці гвоздики, кориці і мускатного горіха. Суміш тримати на киплячій водяній бані 1 годину, остудити, процідити, додати 5 г камфори, розчиненої в 50 мл спирту. Приймати по 1 чайній ложці 3 рази на день до їди.

Дуже ефективний засіб при грипі: 1 склянка промитих зерен вівса залити 1 л холодної води, залишити на ніч, вранці довести до кипіння, варити на слабкому вогні, поки овес не увариться до половини обсягу. Процідити. Випити протягом дня в теплому вигляді маленькими ковтками. Крім того, протягом дня випити 0,5 л кисляку, додаючи на кожну склянку 5-6 розтертих зубчиків часнику.

Стародавній народний засіб при простудних захворюваннях: свіжі, злегка відбиті кухонним молотком листя білокачанної капусти прив’язати до шиї, зверху обмотати теплим шарфом. Листя міняти кожні 2 години. Цей спосіб призупиняє запальний процес у горлі.

При грипі, коли сильно болить горло, допомагає тютюн. Пучку тютюну кладуть під язик і тримають протягом години 1 раз на день.

 Хрін натерти на дрібній тертці, змішати з цукровим піском у рівних пропорціях, поставити в тепле місце на 12 годин, періодично струшуючи і перемішуючи вміст, після чого процідити і віджати. Сік приймати при грипі по 1 столовій ложці щогодини протягом доби, а вичавки можна використовувати як компрес на груди.

Натерти peпу на дрібній тертці, 2 столові ложки кашки ріпи залити 1 склянкою окропу, настоювати, закутавши 1 годину. Приймати по 0,25 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі.

 Залити 5 бутонів пряної гвоздики і 1 склянку цукру 300 мл води і 300 мл червоного вина, можна портвейну. Уварити на повільному вогні до половини. Приймати як можна більш гарячим після душу або ванни, лягти в ліжко, укутати.
Змішати в рівних частинах сік журавлини, буряків, мед і горілку, настояти в темному, прохолодному місці 3 дні, періодично струшуючи. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 1 годину до їжі при простудних захворюваннях.

Подрібнити чорну редьку на дрібній тертці, віджати сік і обтерти все тіло. Цю процедуру проводити перед сном, після неї треба як слід укутати і лягти в ліжко. Потім випити 1 склянку соку редьки, змішаного навпіл з водою, додавши 1 столову ложку меду. Пити маленькими ковтками.

 Суху гірчицю насипати в шкарпетки, шкарпетки одягти і не знімати. Гірчицю міняти після душу або ванни, а також після рясного потіння. Носити шкарпетки з гірчицею кілька днів. Засіб протипоказано при температурі вище 38 ° С

Щоб знизити температуру, іноді буває досить обернути ступні щільною тканиною, змоченою в холодній воді навпіл з оцтом. Тканина тримати до тих пір, поки вона не зігріється. Потім тканину зняти, а на ноги надягти вовняні шкарпетки.

Коли захворювання тільки починається, потрібно пожувати сирої лимон разом – обов’язково! – З цедрою. Жувати лимон потрібно повільно, як можна довше його не ковтати. Після цього 1 годину нічого не їсти і не пити. Повторювати процедуру кожні 3-4 години.

Залити 1 столову ложку свіжих коренів селери 1,5 склянки окропу, настояти протягом 4 годин у закритій посудині, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 30 хвилин до їжі.
“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...