Що треба, щоб стати патронатними батьками?

засідання у справах
Поділитися новиною

засідання у справах Засідання координаційної ради у справах дітей відбулося 5 жовтня в приміщенні РДА. На розгляд виносилося 2 питання.

Попередження дитячої безпритульності і бездоглядності, профілактики правопорушень серед дітей

За звітний період бездоглядних дітей не зафіксовано, проте за інформацією поліції неповнолітніми було скоєно 2 злочини. Із порушниками проведено бесіди. Цього року службою у справах дітей, спільно з відділом поліції та центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проведено 49 профілактичних рейдів.

Поширення нових сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Однією із  таких форм є патронатне виховання. Мета – забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини не може тимчасово перебувати з рідними батьками або законними опікунами. Послуг патронату потребують новонароджені діти, позбавлені батьківського піклування шляхом відмови, підкинуті і безпритульні, дітлахи з неблагополучних сімей, жертви насилля, сироти. Для того, щоб взяти шефство над дитиною, вам необхідно: бути громадянином України віком від 35 до 60, перебувати в законному шлюбі та проживати на спільній території, мати досвід виховання, відсутність судимості, відповідний стан здоров’я. Один із вихователів має бути не працевлаштованим та пройти навчання за програмою підготовки кандидатів. Робота патронатних батьків винагороджується заробітною платою в розмірі 5 прожиткових мінімумів, із 1.12.2017 року це 1762 * 5 = 8810 грн, також додатково 2 прожиткових мінімуми на утримання дитини.

Валерія Береснєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...