Хлопець помер після бійки. Кажуть, отруївся

убитий ФТО ЯК ІЛЮСТРАЦІЯ
Поділитися новиною

убитий ФТО ЯК ІЛЮСТРАЦІЯНезрозуміла і заплутана історія сталась нещодавно у Рашівці: 3 червня на одній із вулиць знайшли тіло 28-річного жителя села Василя Кожушка.  На сьогодні результати експертизи рідним покійного вже відомі, але вони із ними не згодні. Тому й вирішили різними шляхами добиватися правди – звернулися за поміччю до однієї із популярних телепередач, а також до місцевої преси.

До редакції Світлана Скорик, мати покійного, прийшла із донькою. На головах у обох  чорні хустки, а в руках тримають фото Василя. Про те, що сталася біда, мати дізналась близько 19-ої години вечора. Вона прибігла одночасно із приїздом «швидкої», лікарям нічого не залишалося, як зафіксувати смерть. Хлопець лежав долілиць обабіч дороги. І коли судмедексперт перевертав тіло, із вуха потекла кров, – розповідає згорьована мати. Тоді ж жінка почула, що лікар озвучив попередню причину смерті – «перелом хребта». Тоді ж він зафіксував пошкодження ребер і численні крововиливи на тулубі й обличчі. Дивно, але якщо в офіційному висновку про смерть, який бачила мати, інформація про останні травми присутня, то про перелом хребта вже мова не йшла. Зі слів Світлани Скорик, у висновку вказано, що хлопець помер від отруєння алкоголем.

Саме із цим вона і не згодна. Тепер мати проводить власне розслідування: розпитувала очевидців та сусідів  і зібрала певну інформацію про події, які передували смерті її сина.

З її слів, сусіди стверджують, що бачили Василя того ж дня близько 11 години. Також говорять, що він виходив із власного двору абсолютно тверезим. Потім він приєднався до компанії, яка в одному із будинків на сусідній вулиці розпивала спиртне. Під час гулянки між хлопцями нібито зав’язалась бійка, де він і отримав тілесні ушкодження. У свідченнях, які нібито читала мати, вони зізналися, що ударів різної тяжкості було багато. Хлопці, які були разом із Василем у компанії того дня, щоб уникнути відповідальності просто виволочили його за двір і покинули на вулиці. Надавати допомогу почали лише тоді, коли зрозуміли, що він помер. Тоді ж і викликали «швидку» і рідних.

Окрім цього, Світлану Скорик обурює той факт, що підозрюваних випустили вже наступного дня після події, посилаючись на висновок судмедексперта, у правдивості якого  вона сумнівається.  Жінка впевнена, що судмедексперт, який приїздив на місце події, і сам був добряче випивши. А неправдивий висновок написав, «бо його так попросили». Сьогодні мати покійного вже написала звернення до прокуратури на дії судмедексперта. 

Зібравши багато суперечливої інформації, Світлана Скорик упевнена в тому, що її син помер внаслідок отриманих травм під час бійки. Каже, що згодна навіть на ексгумацію тіла для проведення повторної незалежної експертизи. У  будь-якому випадку, піде на все, щоб винні у смерті її сина були покарані.   

У той же час офіційна інформація, надана правоохоронцями, свідчить про те, що хлопець помер внаслідок отруєння алкоголем.

«До Гадяцького відділу поліції надійшло повідомлення від Рашівського сільського голови про те, що на узбіччі дороги  було виявлено тіло 28-річного мешканця даного населеного пункту без ознак життя.

По даному факту відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 КК України. Згідно  лікарського свідоцтва  смерть даного громадянина наступила не від отриманих тілесних ушкоджень. Також призначена судово-медична експертиза, висновок якої очікується. Триває слідство».

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...