Монополісти заводять людей у борги

борги за електрику
Поділитися новиною

борги за електрикуНа роботу Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» користувачі нарікають не рідко. До редакції неодноразово зверталися жителі міста і району із скаргами на те, що отримують повідомлення з боргом за спожиту електроенергію, а особливо квитанції за лютий-березень.Хоча люди стверджують: плату за спожите здійснюють у повному обсязі, іноді й кілька разів на місяць.

Щоб бути об’єктивними, ми вирішили прояснити ситуацію і звернулися до інженера абонентської групи Віри Журавель за поясненнями.

Споживач може вносити платежі неодноразово, але слід пам’ятати, що нарахування йде по контрольному зняттю показників контролером, а не по показниках користувачів.Якщо споживач сплачує в одному місяці кілька квитанцій і до того ж вважає, що сплачує наперед, то слід пам’ятати, що згідно нових правил про користування електроенергією від 23.08.2016 р. №591 розрахунковим періодом є 30 календарних днів.  Отже, сплатити наперед не вийде, бо програма зарахує всю плату в один місяць. Тому зловживання цими правилами і призводить до нарахування боргів. Щоб не було непорозумінь, варто щомісяця першого числа повідомляти показники лічильника до абонентської групи, а  оплату здійснювати до 10 числа наступного місяця.Для  корегування даних слід звертатися  до абонентської групи (5-99-55) або за телефоном на «гарячу лінію» 0800-210-312. Не корегуються лише ті дані, які ви свідомо вказали неточно.

Світлана Рожі

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...