Реакція на публікацію “Монополісти заводять людей у борги”

реакція
Поділитися новиною

реакціяУ номері від 25 травня 2017 року була опублікована стаття під назвою «Монополісти заводять людей у борги…». Хотілось би внести більш детальні роз’яснення, маючи на меті пояснити побутовим споживачам електроенергії, які конкретно дії потрібно робити, щоб самим себе не «заводити в борги».

Згідно Правил користування електричною енергією для населення розрахунковим періодом для встановлення оплати спожитої електроенергії є календарний місяць. Плата за спожиту протягом розрахункового періоду електричну енергію вноситься не пізніше 10 числа наступного місяця. Побутовий споживач, як правило, знімає показники засобу обліку на 1 число місяця. Для уникнення розбіжностей між фактичними показниками та показниками, які надходять споживачам у платіжних документах, побутовий споживач повинен передати фактичні показники засобу обліку, зняті на 1 число місяця, до енергопостачальної організації. Дані про показники засобу обліку за два робочі дні до кінця розрахункового періоду на третій робочий день наступного розрахункового періоду (календарного місяця) вважаються даними на перше число календарного місяця. Зняті споживачем чи енергопостачальником дані про показники засобу обліку в інший день вважаються вихідними даними для визначення показників засобу обліку на перше число календарного місяця шляхом додавання/ віднімання середньодобового споживання, помноженого на кількість днів між датою зняття показників та першим числом календарного місяця.

Кажучи простими словами, у тому випадку, якщо побутовий споживач самостійно не передасть показник на перше число місяця, показник буде розрахований по попередньому споживанню. Не завжди він може бути коректний, так як, наприклад, улітку чи навесні споживання зменшується порівняно з попереднім зимовим періодом. Тому я вважаю, що споживач сам зацікавлений вчасно надати показник, якщо зважати ще й на підняття тарифів. Свої показники споживачі можуть передавати до енергопостачальної організації наступними способами: через лінійного контролера, який обслуговує вашу дільницю, за телефоном колцентру 0-800-210-312 цілодобово, безкоштовно, телефон абонентської групи Гадяцької філії 2-17-41.

На сайті ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» (зареєструвати свою абонентську книжку). Останній спосіб я б рекомендувала споживачам, які мають доступ до Інтернету, так як в своїй абонентській книжці ви зможете не тільки занести показник на перше число місяця, але й відстежити нарахування за вже спожиту електроенергію в попередніх періодах, діючі тарифи та відразу можете побачити, скільки потрібно сплатити на виставлений показник.

Віра Журавель, інженер абонентської групи

LIVE OFFLINE
track image
Loading...