Богдан Краснопєєв витяг із палаючого будинку трьох братів

хлопчик Мартинівка
Поділитися новиною

хлопчик Мартинівка10-річний хлопець зайшов до хати і почув сильний сморід диму. Поки мама поралася на городі, самотужки одного за одним виніс надвір чотирирічного брата Андрія та трирічного Альошу, а третьому врятованому – Ігорю – лише півтора рочки.

Хлопчик розповів, що біля будинку знайшов пачку з сірниками, а коли зайшов, уже все палало вогнем. Пожежники прибули майже одразу, але врятувати вдалося лише стіни. Хата вигоріла вщент. Пожежники говорять, що зазвичай діти лякаються в таких випадках, ховаються у закутках, під домашніми речами та не розуміють, що робити. А Богдан, діючи як справжній вогнеборець, урятував від загибелі не тільки себе, а й своїх рідних. Але героєм себе хлопець не вважає. Розповідає, що просто уважно слухав у школі, як поводити себе у небезпечних ситуаціях.

«Я зорієнтувався, що треба робити, адже нас у школі вчать: коли пожар, треба всіх вивести на свіже повітря. А якщо не можеш вивести на свіже повітря, то треба намочити якусь тканину і прикласти до носу», – поділився юний рятівник.

Хлопець живе у багатодітній родині, із батьків – лише мама. Зараз сім’я тимчасово проживає у родичів. Односельці скинулись для погорільців речами та взуттям. Потерпілим обіцяють допомогти й у сільраді, говорять, на перший час видадуть 5 тис. грн.

Маленького героя обіцяють нагородити цінним подарунком та висунути на здобуття премії «Герой-рятівник року».

Про цей героїчний вчинок повідомляли обласні й центральні телеканали. Ми пишаємося вчинком хлопчика. І хочемо додати, що нагорода швидко найшла свого героя. 25 квітня в приміщенні РДА Богдану Краснопєєву урочисто було вручено велосипед.

«БМ»

НА ФОТО: Голова РДА О. Матюшенко, голова райради В. Нікітенко, начальник ДСНС В. Губський і маленький рятівник Богдан Краснопєєв. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...