У районі масова загибель риби

риба
Поділитися новиною

рибаМайже одночасно із інформацією про «сенчанські відходи» до редакції надійшла звістка про те, що у Вельбівці на Псьольчику, перед шлюзом, сталась масова загибель риби.

Фото, зроблене на місці події, нам надіслали на офіційну сторінку тижневика у соцмережі: поверхня води вздовж берега засіяна мертвою рибою різних розмірів і видів.  Анатолій Койло, Вельбівський сільський голова, цю інформацію підтвердив.  У телефонній розмові він каже, що взимку рибалки проводили всю необхідну роботу, щоб уникнути такої ситуації (вирубували лід, ставили очерет). Проте риба таки подохла. Але найімовірнішою причиною цього, зі слів Анатолія Койла,  є незадовільний екологічний стан водойми.

Як виявилось, масово риба гинула не лише у Вельбівці. Ми дізнались, що подібні випадки стались у Остапівці, Ветхалівці, Великих Будищах, Веприку, Лютеньці, Біленченківці. І, звісно, населення пов’язує цю ситуацію із жахливим станом води і називає екологічним лихом.

Проте професійні рибалки все-таки нарікають на надто холодну зиму, кажуть, що лід був настільки товстим, що прорубувати його постійно не було змоги. Саме це і призвело до критичного зниження вмісту кисню у воді, що й спричинило загибель риби. А зараз, із настанням тепла, вона просто спливла на поверхню.

Оксана Кириченко  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...