Львівське сміття вже у Гадячі?

сміття
Поділитися новиною

сміттяУважні гадячани не сидять без діла, тож помічають такі речі, у які іноді важко повірити.

Нещодавно до редакції дійшла досить суперечлива інформація. Усі знають про ситуацію зі львівським сміттєзвалищем? Так от, читачі тижневика повідомили, що кілька разів поблизу міста бачили фури із львівськими номерами і маркуванням «ТПВ».

Вірити чи ні? Адже офіційного підтвердження цій інформації немає. Проте на одній із нарад у РДА лунала інформація про те, що звернення із проханням прийняти львівське сміття у нашому районі таки надходило, проте його відразу відхилили. Тож, слава Богу, усе залишилось на рівні чуток. Та й не потрібно нам чекати чужого сміття, адже гадячани запросто здатні дати фору будь-кому.

Кожного року із настанням весни всім добре видно різнобарвні смітники на околицях, ярках, лісосмугах, понад дорогами. Про одну із таких куп, яка з’явилася дуже давно, але прибирати її чомусь нікому, нам повідомила постійна читачка тижневика:

«У лісосмугу за 4-ою школою постійно хтось вивозить сміття! Може, це зі Львова до нас приїхало? – із іронією в голосі каже жінка. – Чи, може, це самі гадячани так стараються? Соромно повинно бути!»

Ми вирішили поїхати і оцінити масштаби. Дійсно, величезні купи сміття «говорять» самі за себе. Чого тут тільки немає: будівельні матеріали, гілляччя, продуктові відходи, пляшки, побутове сміття і навіть… дитячий надувний басейн! І так уздовж усієї лісосмуги!

На жаль, це не єдине місце, де у Гадячі можна побачити людські «сліди». Традиційно насмічено у кожному ярку, чи лісопосадці, чи під кожним кущиком. А ще гадячани не соромляться залишати пакунки із своїм сміттям там, де взагалі не передбачений смітник. Усі вже настільки звикли до звалища кольорових пакетів на перехресті Щорса й Білохи, що навіть перестали звертати на нього увагу. Такі ж купи є у кожному мікрорайоні міста. А що коїться вздовж річки, взагалі описати важко…

Дуже цікаво було б дізнатися, як на цю ситуацію дивиться інспектор по благоустрою. Єдиний результат його роботи, яку дійсно видно, – це розвішені таблички по місту «Штраф за викидання сміття 1500 грн». При всій повазі до посадовця хотілося б більш конкретної роботи. Не розуміють наші люди по-хорошому – учіть покараннями. Можливо, після кількох оштрафованих (тільки по-справжньому, а не на копійки) люди таки задумаються. Натомість перший офіційний «суботник» у Гадячі оголосили 8 квітня. До того ж чекаємо. Тільки не зрозуміло чого – поки саме зникне?

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...