Про які проблеми зі здоров’ям свідчить неприємний запах ніг?

Поділитися новиною

ногиІноді буває так, що ноги людини дуже сильно пітніють, і їхній запах при цьому є досить неприємним. Це не тільки призводить до значного дискомфорту, але й часто свідчить про певні проблеми зі здоров’ям. Що може спричинити неприємний запах ніг та як боротися з цим явищем?

Чому виникає підвищена пітливість ніг? Як із нею боротися?

Занадто сильну пітливість ніг та неприємний запах поту можуть викликати такі причини:

– різноманітні шкірні захворювання;
– надмірні фізичні навантаження;
– ендокринні хвороби (аж до злоякісних пухлин щитовидної залози);
– неякісне взуття;
– недотримання елементарної гігієни;
– схильність організму до підвищеної пітливості.

Тож якщо проблема існує, слід спочатку звернути увагу на якість свого взуття та спосіб життя, потім звернутися до дерматолога. Якщо симптоми не зникають, варто проконсультуватися з ендокринологом і здати всі необхідні аналізи. Можливо, проблема набагато серйозніша, ніж здається на перший погляд.
Звідки береться неприємний запах поту? Усе просто: потові залози, які знаходяться на стопах, виділяють піт, що складається з води, різних солей, кислот, аміаку та хлору. Неприємний запах з’являється після того, як дані виділення починають розщеплюватися та окислюватися. У результаті стопи ніг стають сприятливим середовищем для розмноження мікробів, що й дають запах.

Для боротьби з цією проблемою в домашніх умовах можна використовувати різні ванночки для ніг. Наприклад, сольова ванночка робиться так: у миску треба налити 2 л теплої води, додати туди три столові ложки морської солі та гарно розмішати, щоб сіль повністю розчинилася. Потім у отриманий розчин слід опустити ноги та сидіти так 20 хвилин.

Ще проти надмірної пітливості допоможе ванночка з дубової кори: треба взяти одну столову ложку порошку з кори дуба та залити її 1,5 л води, після чого варити на слабкому вогні 10 хвилин. Потім відвар необхідно процідити і, коли він остигне, опустити туди ноги на 15 хвилин. Ванночки рекомендовано робити щодня аж до досягнення необхідного ефекту.
Пітливість та неприємний запах ніг – це досить дискомфортні для повсякденного життя та побуту симптоми. Щоб їх позбутися, слід виявити причину проблеми та, за необхідності, звернутися до лікаря.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...