Кілька простих порад, як зберегти хребет здоровим

Поділитися новиною

хребетКожен з нас розуміє, що хребет є нашою опорою, підтримує наш організм і забезпечує виконання  певних рухів. Але далеко не всі з нас піклуються про його здоров’я. Тому час від часу потрібно нагадувати, що слід робити, щоб зберегти хребет здоровим.

Експерти поділилися деякими рекомендаціями.

Хребет: що потрібно знати про нього

Хребетний стовп є найскладнішою кістковою структурою нашого організму. Він починається біля голови, під потилицею, і закінчується нижче області таза. Іншими словами, хребетний стовп проходить через весь торс людини. Він складається з 5 відділів:

шийний, грудний, поперековий, крижовий, куприковий.

Також хребет є найважливішою частиною нашої нервової системи.

Як зберегти хребет здоровим?

Настав час перейти до практичних порад. Якщо ви хочете мати здоровий хребет, який би ніколи не хворів і не приносив проблем, зверніть увагу на наступні моменти.

Дбайте про свою поставу

Намагайтеся завжди тримати спину прямою: на роботі, сидячи на дивані, лежачи в ліжку, під час навчання. Якщо у вас буде гарна постава, ваш хребет залишиться здоровим. Постійно стежте за своєю поставою та вдосконалюйте положення тіла, втягуючи живіт, щоб він не видавався вперед. Уявіть собі, що від статі до стелі через ваше тіло проходить пряма нитка, яка змушує вас підтримувати спину прямою.

Слідкуйте за тим, щоб плечі були злегка розправлені назад і вільно опущені.

Неправильна постава призводить до стиснення нервів між хребцями. Це не тільки загрожує нам болями, а й порушує кровообіг і енергетичні потоки. Людей, які часто горбляться, може турбувати поганий настрій, пригніченість, сонливість і млявість.

Ні на хвилину не забувайте про свою поставу під час роботи за комп’ютером або за письмовим столом. Так, можете приклеїти на монітор записку, що нагадує вам про необхідність підтримувати правильне положення тіла.

Виконуйте фізичні вправи

Наприклад, можете качати прес, розвивати мускулатуру попереку і виконувати вправи з невеликою вагою. Що стосується спорту, то краще за все для спини підходить плавання.

Як мінімум один раз у день виділяйте по 10 хвилин на виконання вправ на розтяжку.

Зняти напругу в хребті допомагає виконання такої вправи: з’єднайте руки, схрестивши пальці, після чого витягніть їх вперед на рівні грудей. Округлите спину так, щоб вона нагадувала своєю формою букву «с», і витягніть руки якнайдалі. Повторіть вправу 5 разів.

Уникайте накопичення токсинів

Навряд чи можна посперечатися з тим, що вживана нами їжа впливає на здоров’я нашого хребта. Правильне харчування не менш важливе для хребта, ніж хороша постава і фізичні вправи. Рекомендується виключити зі свого раціону жирну, рафіновану і солодку їжу. Також варто уникати смаженого і фастфуду. Рекомендується щодня пити овочеві соки. Включіть у свій раціон горіхи, жирну рибу, свіжі фрукти і достатню кількість води. Підтримуйте вагу в нормі

Справа в тому, що чим більше ми важимо, тим більше навантаження відчуває наш хребет. Через зайву вагу наш хребет перенапружується, у результаті чого у нас з’являються болі.

Будьте здорові ваш «БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...