П’ять змін в Україні за три роки, які торкнулися кожного

курс долара
Поділитися новиною

курс долараВідгриміли марші та мітинги в урядовому кварталі, закінчилися молебні у храмах. Усі, хто хотів попіаритися на річниці пам’яті розстрілу Небесної Сотні, зробили це. І знову тиша. До лютого наступного року…

Із 2014 по 2017 рік Україна сильно змінилася. Устиг з’явитися Президент, якого обрали всією країною і в день самих виборів відразу почали його критикувати. Представники колишньої влади, на подив багатьох, сидять не у тюрмі, а парламенті. Ціни в магазинах “зросли до неба”, збільшилося безробіття. Ми вибрали 5 змін, які відбулися у нашій країні після трагедії на Майдані. Давайте подивимося, як нинішня влада скористалася тим шансом, що дали їй герої, які заплатили за це життям.

 

Курс долара

мінімальна зарплата

Економіка в Україні переживає не найкращі дні. Поштовхом до кризи стали події, що відбулися три роки тому. За цей час американська валюта з 8 гривень стала коштувати майже 27. І, як кажуть експерти, це ще не межа. «За ці три роки інфляція становила майже 100%, – повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. – У банках українці втратили близько 300 млрд гривень. У економічні макропоказники впали!»

Мінімальна зарплатня

Прем’єр вважає досягненням збільшення мінімалки. Цього року революційно зросла мінімальна зарплатня. Тепер вона складає 3200 гривень! Більше того, уряд обіцяв регулярно підвищувати цю цифру.”Уперше за 25 років незалежності мінімальна зарплата дорівнюватиме реальному прожитковому мінімуму, – хвалив своє рішення прем’єр Володимир Гройсман. – Такого не було ніколи. Люди завжди отримували у два рази менше коштів, ніж їм мінімально необхідно для життя”. Ось тільки чи дійсно це таке радісна подія, як нам її піднесли? Чомусь ніхто не повідомив про безліч людей, які позбулися своєї роботи через це нововведення…

на манежі одні й ті жНа манежі ті ж самі

Люди виходили на Майдан, щоб поміняти тих, хто керує державою. За це загинули герої Небесної Сотні. Але якщо зараз подивитися на тих, хто знаходиться у Верховній Раді, то побачимо зовсім мало нових облич. Але навіть ті, кого в урядові коридори занесла революційна хвиля, уже зовсім по-іншому говорять і роблять. «До сих пір залишився великий вплив на державу олігархічних груп, – заявив Знай.ua політолог, експерт Інституту соціальних технологій Ярослав Макітра. – Керівництво країни використовує свої посади для власного збагачення при яскраво вираженому погіршенні соціально-економічної ситуації. Представники колишнього режиму до сих пір на волі».

ситуація на СходіСитуація на сході України

За ці три роки, за офіційними даними, у ході АТО загинуло понад дві тисячі українських військовослужбовців. Багато залишилися інвалідами на все життя. Незважаючи на це, ситуація, як і раніше, залишається напруженою, на непідконтрольній території все також господарюють сепаратисти і страждають мирні жителі. «Зараз люди розділилися на два типи: одні підживлюються ненавистю і пропонують усе зрівняти з землею, інші шукають вихід із ситуації, що склалася, – поділилася своєю думкою телеведуча Світлана Вольнова. – Дуже багато ллється крові, матерів шкода, які отримують труни».

градус патріотизмуПідвищився градус патріотизму

Єдине, у чому сходяться усі експерти, – це у тому, що українці стали більше любити свою Батьківщину. Для багатьох тепер патріотизм – це не просто слово. І ця патріотична наснага торкнулася усіх верств населення. «Зростання національної самосвідомості, напевно, найголовніше, що відбулося за ці три роки, – розповів нам депутат Київради Олександр Пабат. – Через цей процес пройшли багато країн пострадянського періоду, ось тепер це торкнулося і нас. Єдине – дуже хотілося б, щоб в своєму розвитку і свідомості патріотизм трансформувався б у щось більш відчутне, ніж просто у збір коштів на жовто-блакитну фарбу. Патріотизм – це розвиток, створення, цілеспрямованість, а не демагогія у соціальних мережах». Із політиком згодна і волонтер зони АТО (1-ої лінії фронту), артистка Du Soleil Надія Васіна. За її словами, за ці три роки дуже сильно змінилося мислення людей. «Ми прийшли до точки неповернення. Зараз країна в такому стані, що потрібно йти далі і не зупинятися. Усі ті, хто каже, що було добре при доларі вісім гривень, – це ті люди, які не хочуть і не бачать нічого далі цих восьми гривень, – вважає вона. – Якщо нічого не робити, то нічого і не зміниться. Звичайно, легше просто продовжувати жити в тому стані, який був раніше. А ще легше здатися і стати частиною ледачої рабської держави». Надія зазначила, що вона, як і багато людей, допомагає українським військовим. Ця допомога пов’язує більше, ніж родинні зв’язки. «Наша сила полягає в єдності, засудження один одного не приведе ні до чого гарного, – упевнена волонтер. – Потрібно продовжувати боротися за нашу державу. Також потрібно відлупцювати усіх тих, хто намагається нажитися на Україні. Політики повинні боятися зробити невірний крок. Вони повинні знати, що за кожен вкрадений сантиметр землі, за кожну вкрадену копійку, за кожен закон, який вони приймають не на благо народу, їм доведеться відповісти. Потрібно починати змінювати себе, і разом із цим зміниться і наша любима країна».

«ZNAJ UA»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...