Кримінальна хроніка

хроніка
Поділитися новиною

хронікаУ період 20 по 27 лютого

20.02 до Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області надійшла заява від  жительки м. Гадяч, про те, що 20.02.2017 року невстановлена особа шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами. У подальшому встановлено, що 20.02 близько 11-ої години на її мобільний телефон зателефонувала невідома особа чоловічої статі із невстановленого номеру і повідомила, що її син знаходиться у відділенні поліції і за непритягнення до кримінальної відповідальності за нанесення ним тілесних ушкоджень особі потрібно перерахувати грошові кошти у сумі 3000 грн на картку «Ощадбанку», що заявниця і зробила. Через деякий час вона зателефонувала синові і встановила, його ніхто не затримував, і її ошукали. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 ККУ.

Також у цей день до Гадяцького ВП ГУНП у Полтавській області надійшла письмова заява від жителя с. Сари про те, що 17.02 з 7-ої години по 20-ту годину із його житлового будинку викрадено кредитну картку «Приватбанку»». У подальшому було встановлено, що дану крадіжку скоїв 25-річний мешканець м. Полтава. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 ККУ.

21.02 співробітниками кримінальної поліції Гадяцького ВП, згідно ухвали Гадяцького районного суду, в ході проведення санкціонованого обшуку в помешканні 33-річного місцевого жителя виявили та вилучили речовину рослинного походження, схожу на наркотичний засіб канабіс . Речові докази вилучені та направлені для проведення експертизи. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.309 КК України.

22.02 через канцелярію до Гадяцького ВП ГУНП із Миргородської місцевої прокуратури надійшов матеріал кримінального провадження про те, що під час опрацювання документів, наданих Гадяцькою РДА, установлено, що на території однієї із сільських рад району ФГ без правоустановчих документів використовує земельні ділянки. По даному факту відкрито кримінальне провадження за п.1 ч.1 ст.197 ККУ.

Також у цей день надійшло повідомлення до поліції від директора СПОП «Березоволуцьке» про те, що в ніч на 22.02 у с. Мелешки невідомі особи з території СТФ №5 СПОП “Березоволуцьке” скоїли крадіжку двох металевих труб. У ході проведення ряду заходів правоохоронці встановили, що до  вчинення даного злочину причетні двоє 27-річних мешканців району. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.185 ККУ.

23.02 надійшло повідомлення про те, що до ДМКЛ доставлена однорічна дитина з тілесними ушкодженнями, які вона отримала близько двох тижнів тому вдома, випадково випавши з дитячого ліжка на підлогу. По даному факту відкрито кримінальне провадження за  ст.166 ККУ.

26.02 надійшло повідомлення до територіального органу поліції про те, що між двома селами Гадяцького району невідомі особи пиляють ліс. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що 45-річний місцевий мешканець з використанням вантажного автомобіля скоїв крадіжку деревини породи дуб у кількості 2 шт. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 ККУ.

Співробітниками Гадяцького ВП проводяться заходи по встановленню осіб, що скоїли вищевказані злочини. За вказаний період до адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб. За керування транспортними засобами у стані сп’яніння притягнуто до адміністративної відповідальності 1 особу.

І. Ященко, начальник сектору моніторингу Гадяцького ВП ГУНП у Полтавській області, капітан поліції                                                    

LIVE OFFLINE
track image
Loading...