У Гадячі палять автобуси і залякують перевізників, а злочинність пішла на спад…

Безымянный
Поділитися новиною

БезымянныйРезонансні і шокуючі події стались протягом останніх місяців у нашому місті. 3Чого лише вартий підпал мікроавтобуса підприємця Клітинського прямо біля його помешкання. Хто б міг подумати, що у такому тихому провінційному містечку, як наше,  у часи, здавалось би, чесної конкуренції може статись таке?  Як виявилось, у той самий день на кілька годин раніше у місті сталась ще одна цікава подія. Але про все по-порядку.

До редакції потрапило відео (його ви можете переглянути на офіційних сторінках тижневика у соцмережах). Чесно кажучи, оприлюднюючи його, ми не очікували такої реакції. Протягом кількох днів його переглянули більше 6 тисяч осіб.

Що ж такого незвичного було на ньому? Сюжет датується 24 січня і починається із аматорської зйомки на мобільний телефон одним із пасажирів маршрутки «Київ – Охтирка». Відео також коментували й інші пасажири, тож суть була зрозумілою. Історія починається на виїзді із Гадяча у бік Полтави. Попереду мікроавтобуса чітко видно автомобіль «Рено Трафік», який зі слів пасажирів, певний час заважав нормальному руху мікроавтобуса. На мосту через річку Псьол «Рено» зупинився і повністю перегородив шлях мікроавтобусу.

2На запитання пасажирів, які все фільмували на камеру, чому їх не пропускають, двоє чоловіків, за зовнішніми ознаками у стані алкогольного сп’яніння, відповіли, що зупинили їх, бо власник транспортного засобу незаконно здійснює перевезення громадян. До речі, один із тих, хто перешкоджав руху мікроавтобуса, досить відомий у Гадячі – Тарас Солдатов, волонтер і військовослужбовець АТО.

Далі була незрозуміла розмова, типу «ми боремось за те, щоб люди не помирали». Певний час сварка продовжувалась, аж поки пасажири викликали правоохоронців.

Далі події на відео змінили місце дії – тепер ми бачимо запис із камери відеоспостереження, зроблений у той же день, кількома годинами пізніше. Двоє чоловіків кидають у мікроавтобус місцевого підприємця пляшку із горючою сумішшю. Автобус починає горіти, чоловіки тікають із місця злочину.

***

Відтоді минуло більше місяця – випадок із терором охтирського автобуса правоохоронці замовчують (жодних відомостей про це у кримінальній хроніці не було), а справа по підпалу мікроавтобуса, зі слів підприємця Віктора Клітинського, «стала» на місці. Саме тому редакція тижневика ініціювала прес-конференцію із начальником Гадяцького ВП, сподіваючись почути від нього хоч якісь адекватні пояснення із цього приводу.

«Ця проблема існує давно, – Віталій Браславець почав із далеку, –  а саме конфлікт між місцевими і охтирськими перевізниками. У 2015 році загинув водій охтирського автобуса, нині ця справа також розслідується нами. Ми маємо намір об’єднати їх в одне провадження.

По факту зупинки автобуса – усі люди опитані. Не готовий сказати, що обидва були у стані алкогольного сп’яніння. Пояснення такі: у них зламався автомобіль, і вони не могли продовжувати рух. Щойно авто відремонтували, вони звільнили дорогу (це ж сказав нам і Тарас Солдатов у телефонній розмові. – авт.).

Зараз ми вивчаємо питання про притягнення до адміністративної відповідальності за перешкоджання руху транспортних засобів. Але, більш за все, ми не зможемо притягти їх до відповідальності.

Щодо підпалу мікроавтобуса – я особисто виїздив на місце події. По факту відкрите кримінальне провадження, проведений ряд слідчих дій, які я б не хотів поки розголошувати».

Чесно кажучи, ми були незадоволені відповіддю. Усе якось дуже заплутане і надто втаємничене. Чи брали аналізи на вміст алкоголю у тих осіб, які «спинили» автобус, правоохоронець не знає. Так само, як і ухилився від відповіді про розслідування підпалу…

Натомість невпинно наголошував на тому, що по району спостерігається загальний спад злочинності. Та й злочини розкривають непогано: знайшли моторолер, два автомобілі, кілька мобільних телефонів і трьох злочинців. У той же час більш серйозні злочини залишились нерозкритими. Але, як сказав начальник поліції, «це робота не одного дня». Нерозкритим лишається розбійний збройний напад на магазин-ломбард «Золото» у грудні минулого року. Начальник ВП стверджує, що група, яка вчинила цей напад, причетна щонайменше до ще двох аналогічних злочинів, скоєних на території Черкаської і Харківської областей.

Чим закінчиться історія, поки що достеменно невідомо. А правоохоронні органи нехай перестануть перекладати теки зі справами про резонансні злочини із місця на місце і таки доведуть їх до кінця.  

На фон:

Під час прес-конференції Віталій Браславець прокоментував жахливі ДТП, які стались у районі протягом останнього місяця. Зокрема, надав відповідь на питання, чому винуватець аварії у Хитцях, унаслідок якої загинула 29-річна жінка, досі на волі.

«За результатами медогляду водій перебував у стані алкогольного сп’яніння – 1,6 проміле алкоголю. Але у справах про ДТП сказати чи винна людина, можна лише після проведення  відповідної технічної експертизи, для проведення якої потрібен певний час.

За результатами експертизи, якщо його визнають винним, то оголосять про підозру і тільки тоді відносно підозрюваного можна обрати запобіжний захід.

Днями будуть проведені відтворення подій і умов, в яких трапилось ДТП, за наслідками чого проведуть експертизу і приймуть рішення стосовно запобіжного заходу для водія».

1 коментар до “У Гадячі палять автобуси і залякують перевізників, а злочинність пішла на спад…

  1. Переглядав відео багато разів. Чому не реагує поліція і не говорять імен, хай люди знають!!! “Героя-перевізника” звати Сало Іван, займається перевозою людей в Київ..Тепер подивимось реакцію поліції… Хочу думаю яка там реакція як “свой свого не видасть”

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...