Звіт про роботу Гадяцького територіального центру

довідка про діяльність
Поділитися новиною

довідка про діяльність10 лютого відбулось засідання підсумкової колегії Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА, у ході якої підведено підсумки 2016 року. Своїм досвідом ділились керівники соціальних установ Шишацького, Диканського, Гадяцького та інших районів і міст.

Про роботу Гадяцького територіального центру доповіла директор Олена Власенко, яка повідомила, що територіальним центром проводиться робота, спрямована на максимальне охоплення соціальними послугами осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Протягом 2016 року обслуговано 3869 пенсіонерів. Проведена реорганізація відділень соціально-побутової адаптації і соціально-медичних послуг, та з 1 липня 2016 р. функціонує новостворене відділення денного перебування, у якому, за рішенням сесії Гадяцької районної ради, введено нову «оздоровчо-профілактичну» послугу.

Для наближення послуг до сільського населення з 1 вересня 2016 року додатково cтворено робочі місця перукарів та робітників із комплексного обслуговування будинків у віддалених селах Петрівка-Роменська та Веприк, що сприяло покращенню ефективності роботи терцентру і дало можливість додатково охопити обслуговуванням 216 осіб. Для надання послуг пенсіонерам та інвалідам, які проживають у віддалених населених пунктах, збільшено кількість виїздів мультидисциплінарної команди, послугами якої скористались на 245 чол. Більше, ніж у 2015 році. Проведено енергозберігаючі заходи, придбано та замінено лічильники електроенергії та теплоенергії. Проводиться робота над поліпшенням якості надання соціальних послуг, що дало можливість, у зв’язку з початком децентралізації, прийняти рішення про те, що територіальний центр є об’єктом спільного користування, а тому фінансування в 2017 році здійснюється з районного бюджету, бюджету міста та Сергієвської ОТГ відповідно до потреби.

На поточний рік заплановано збільшити кількість охоплених обслуговуванням осіб та ввести нові види соціальних послуг. Спільно із закладами охорони здоров’я вивчається питання про введення нової послуги «Паліативний догляд». Сподіваємось, на виділення субвенційних коштів міською, сільськими радами та Сергієвською об’єднаною територіальною громадою для придбання мікроавтобуса з підйомником, який буде використовуватися для надання інвалідам, особам похилого віку транспортної послуги «Соціальне таксі», а також для виїздів «мобільного соціального офісу»  та  мультидисциплінарної команди.

Л.Іщенко, заступник директора територіального центру 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...