«Ні, я жива, я буду вічно жити…»

Музей конкурс
Поділитися новиною

Музей конкурс25 лютого виповнилося 146 років з дня народження великої української поетеси Лесі Українки. В історію літератури вона увійшла передусім як поетеса мужності й боротьби за вільну Україну. Стала окрасою і гордістю української нації, однією із фундаторів новітньої української літератури і посіла важливе місце у світовій літературі. Її родове коріння походить від міста Гадяч на Полтавщині, від родини Драгоманових. І тому ми Лесю Українку можемо вважати своєю землячкою.

У Гадяцькому історико-краєзнавчому музеї з цієї нагоди було проведено ряд заходів. 23 лютого пройшла літературна година для студентів коледжу культури і мистецтв імені І.П.Котляревського на тему «Несправедливо-лагідна любов». Проводила захід завідувач відділом родини Драгоманових Вікторія Левицька.

Музей члени союзу жінок25 лютого відбулася творча зустріч членів Полтавської обласної організації Союзу українок «Волиняночка» при Волинському братстві, присвячена 100-річчю жіночого руху в Україні. Союз українок – добровільна всеукраїнська жіноча громадсько-просвітницька організація, яка є спадкоємницею демократичних традицій СУ, заснованого в Україні у1917 році, який був ліквідований унаслідок більшовицької окупації у 1939 році і відновив свою діяльність у 1991 році. Основною метою діяльності Союзу є об’єднання українських жінок у демократичному русі, активізація, піднесення жіночого освітнього й економічного рівня, прагнення розвинути громадську активність жінок, реалізувати їх потенціал. Сьогодні, враховуючи історичний досвід своїх попередниць, Союз українок спрямовує свою роботу на те, щоб жінки мали змогу посісти належне місце в українському громадсько-політичному процесі.

У продовження заходів, присвячених ювілею поетеси, відбувся конкурс читців поезії та прози Лесі Українки. Серед переможців регіонального етапу ІІ Всеукраїнського (13 Всекримського) конкурсу учнівської і студентської творчості «Змагаємося за нове життя», який відбувся 26 лютого.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...