Аматорські колективи Краснолуцького будинку культури звітували

8fiTRvz1gww
Поділитися новиною

8fiTRvz1gwwУ ці непрості, найважчі для країни дні ми, люди мистецтва, повинні підтримувати патріотичний дух українського народу і в ніякому разі не здаватися. Найкраще ця підтримка виявляється в нашій творчості. У переддень Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні зібралися глядачі в Краснолуцькому сільському Будинку культури на творчий звіт аматорських колективів «Піднімемо Україну разом!». З невимовною тугою звернулася до присутніх начальник відділу культури райдержадміністрації Л.Труш, повідомивши про те,  що чорним крилом наш район накрила звістка про величезну втрату – загибель нашого земляка, героя – Олександра Корнійка .

Згадала усіх, кому на долю випала честь захищати Батьківщину та не повернутися до рідних домівок живими. Була оголошена хвилина мовчання. Піднесено, патріотично, з великою любов»ю до рідного краю розпочався творчий звіт виступом народного хору Краснолуцького СБК, керівник О.Касьяненко. У щирому виконанні вокального жіночого ансамблю, вокального дуету у складі А.Змаги та О. Шестопал звучали  патріотичні пісні, які наповнили серця учасників та глядачів гордістю за рідну землю – Україну. Затамувавши подих, присутні слухали надзвичайно проникливі та зворушливі твори у виконанні читців художнього слова Т.Коваленко та А.Нижник. Заполонили душу присутніх та членів комісії виступи народного фольклорного ансамблю «Берегиня». Щирі оплески від присутніх дісталися і учасникам танцювального колективу  «Мрія». Продовжили творчий звіт і аматори Хитцівського сільського клубу. Теплими оплесками зустрічали глядачі вокальне тріо у складі Т.Мироненко, Л. Супруненко, В.Дядечко, та вокальний дует у складі І.Сушко, Д.Мироненко та солістки Ю.Романенко. Вразив своєю неповторністю, любов’ю до пісенного мистецтва і вокальний ансамбль «Хитцівчанка», солістка Є.Бельська та гурт «Калина», солістка В.Дядечко. З юним запалом майстерно виконали танець »Калина» учасники танцювального колективу.

А пісня  «Мамо не плач» у виконанні  А.Рошки,  та вірш «Воїнам АТО», прочитаний Л. Котяш   оживили пам»ять про страшні події на майдані. Портрети Героїв Небесної Сотні та військові події на сході які демонструвались під супровід пісень на екрані, стали тяжкими  нагадуванням  про  реалії  сьогодення.

Оплески глядачів самодіяльним аматорам Краснолуцького СБК та Хитцівського с/к  були особливо щедрими, а слова виступаючих – теплими, зворушливими і вдячними. Відзвітувавши на високому  творчому рівні, артисти з великим бажанням та натхненням показали таланти і в котрий раз довели – українська земля має особливу культуру і багатство її стилів та жанрів ні з чим не порівняти.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...