«На експеримент не згодні»

542 f
Поділитися новиною

542 fТак рішуче заявили керівники Зіньківщини, коли почули про те, що гадяцькі чиновники ініціювали створення п’ятого експериментального госпітального округу із центром у Гадячі й запропонували включити до нього Гадяцький, Лохвицький і Зіньківський райони.

Видання «Новини Зіньківщини» цитує голову Зіньківської райради:  «Ми не проти реформи, вона необхідна в галузі охорони здоров’я, особливо на вторинному рівні. Але не хочемо брати участь в експериментах, які ініціює голова Гадяцької РДА і які ускладнюють життя громади. Історично так склалося, що населення нашого району звикло їздити за спеціалізованою медичною допомогою у Полтаву, тож незрозуміло, навіщо людям перелаштовуватися і їхати до Гадяча. Тим більше, що транспортне сполучення з обласним центром для людей зручніше, ніж із Гадячем. І, наприклад, із Опішні до Полтави усього 40 км, а до Гадяча — 80 км.

Наша районна лікарня за рівнем оснащеності нічим не поступається гадяцькій. Тільки торік ми закупили обладнання майже на 2 млн грн, почали проводити ремонтні роботи, замінили частину вікон на енергозберігаючі, у цьому році продовжимо це робити. Одним словом, робимо все можливе для поліпшення умов обслуговування населення і не згодні на експерименти».

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...