За оголошення на стовпі – штраф до 1700

реклама по місту
Поділитися новиною

реклама по містуДекілька місяців тому запорізькі активісти вирішили самостійно зайнятись благоустроєм міста. Пройшлися вулицями і позривали всю зовнішню рекламу, розклеєну на будинках, стовпах і деревах. Зриваючи папірці рекламного характеру, керувались постановою Кабінету Міністрів від 29.12.2003 року про Порядок розміщення зовнішньої реклами. Згідно цього документа, забороняється розміщення друкованої реклами на поверхнях будівель, парканах, стовпах, деревах, трансформаторних підстанціях.

Увагу на таку ж проблему звернули і в Гадячі, щоправда іншим способом. Просто сфотографували наклейки на стовпах і будівлях і запитали на сторінці у соцмережі, хто повинен за цим слідкувати. 

Згідно чинного законодавства, зовнішня реклама — це інформація про особу чи товар, що «розміщується на спеціальних тимчасових і стаціонарних конструкціях, розташованих на відкритій місцевості, а також на зовнішніх поверхнях будинків, споруд, на елементах вуличного обладнання та на вуличних меблях, над проїжджою частиною вулиць і доріг». Отже, спотикачі, білборди, сіті-лайти, вивіски, наклеєні на стовпах оголошення — це все зовнішня реклама, тому її розміщення треба погоджувати.

А слідкувати за цим усім повинен знову ж таки інспектор по благоустрою міста спільно із комунальними установами.

До речі, за самовільне розміщення у невстановлених місцях афішної реклами і приватних оголошень передбачений штраф. Відповідно до ст.152 КУпАП для громадян він становить від 340 до 1360 грн, а для підприємців — від 850 до 1700 грн. Уявіть тепер, який солідний «додаток» до міського бюджету висить по місту із номерами телефонів охочих майже добровільно його поповнити. Проте сумніваємось, що за цією статтею у Гадячі затримували хоча б одну особу.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...