Допомогу при народженні дитини планують збільшити

дитинка
Поділитися новиною

дитинкаЗараз при народжені дитини держава відразу дає 10320 гривень. Далі протягом трьох років виплачують ще по 860 гривень. Загальна сума складає 42380 гривень.

Нині у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає збільшення виплат на дитину. Проект спрямований на покращення статистики народжуваності, яка постійно менша за смертність.

Згідно запланованих змін при народжені першої дитини платитимуть 70460 гривень, другої – 94850 грн, третьої і наступних – 162600 гривень. Система виплати суми незмінна: перша + 36 щомісячних.

Ми вирішили запитати у гадячан, чи вистачає сьогоднішнім батькам нинішньої допомоги, чи буде достатньо коштів при збільшені виплат і чи вплине нова система на бажання народжувати?

Роман: «Свідомі громадяни не заради грошей дітей народжують!»

Тетяна: «860 хватає на памперси і на бананчик… Якщо дитина на суміші, то цих грошей і на їжу недостатньо.  А от чи вплине нова система на бажання народжувати? Буває, що гроші получають, а за дитиною догляду немає. Я вважаю, що особливо на ці «гроші» не варто розраховувати,  це «допомога», і чи буде вона чи ні – цього ніхто не знає напевно. Але все ж таки коли іде мова про нового члена сім’ї, то батьки в першу чергу повинні розраховувати тільки на себе і на свої можливості!»

Інна: «Якщо хочуть збільшити виплати, то, мабуть, спочатку нехай добудують дитбудинків, бо нормальні адекватні батьки і без грошей народжуватимуть! Ну, звичайно, допомога не завадила б. А «неадеквати»  гроші візьмуть, а дітей для держави дітей нароблять».

Людмила: «Краще б потурбувалися про вже народжених дітей! До 3 років стабільні 860. Чому ж тоді й ціни на дитячі товари не зафіксувати? А не дай, Боже, дитині захворіти…»

Дарина: «Дуже важко на 860 грн прожити місяць…»

Аліна: «Дійсно, народжують не заради грошей, але зараз такі зарплати, що далеко на них не поїдеш,а коли приходять ті нещасні 860 грн, так не знаєш на що витратити. Коли від кашлю сироп від 100 і вище, а буває ще й в лікарню потрапиш…»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...