Справжня турбота нашого мера

i 1
Поділитися новиною

i 1Просимо редакцію тижневика надрукувати відповідь на колективне звернення щодо перевезення пасажирів усіх небайдужих громадян, яких хвилює проблема чим доїхати додому. Підписанти цього звернення дуже вдячні  нашому меру, що він не залишається від проблеми перевезення осторонь і планує створити міські маршрути та придбати транспорт. Я вважаю, цю проблему не можна не вирішувати, адже такий стан автобусів особливо ЛАЗу, спасибі водію, який ризикуючи свої життям і життям пасажирів, продовжує до останнього їздити на цій відживаючій свого віку «черепасі», колись може закінчитися плачевно. А тому думка містян така: цей ЛАЗ треба якомога швидше зняти з експлуатації, а натомість придбати такий автобус, який зможе задовольнити потреби людей, а не ускладнювати їх.

А. Дробина

ГАДЯЦЬКА МІСЬКА РАДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Шановна Анжело Степанівно!

Міською радою розглянуто ваше колективне звернення щодо перевезення пасажирів, жителів міста, по маршруту м. Гадяч – с. Малі Будища.

Даний маршрут обслуговує, відповідно до результатів конкурсу перевізників, ВАТ «АТП-15337» м. Гадяч та здійснюється 8 рейсів на день (маршрут міжміський).

Проблема з перевезення пасажирів виникає в ранкові години 710 – 840, коли найбільше бажаючих проїхати із с. Малі Будища до центру м. Гадяч. Міська рада планує створення міських маршрутів з перевезення мешканців міста та прилеглих сіл. Розглядається два напрямки вирішення перевезень: за допомогою обслуговування маршрутів автобусами приватних підприємців, які потребують великої прибутковості бізнесу, або створення парку автобусів власності громади міста для перевезення як дорослого населення міста, так і підвезення учнів навчальних закладів. Останній варіант потребує значних витрат і технічні приміщення, автобуси, утримання водіїв, придбання дозволів (ліцензії) на перевезення.

На 2017 рік, відповідно до Закону України «Про бюджет України на 2017 рік», утримання освітніх закладів покладено на місцеві органи самоврядування. За рахунок бюджету міста 49% усіх коштів буде витрачено на навчальні заклади: оплата праці, енергоносії, утримання приміщень тощо. Постійною депутатською комісією міської ради з питань містобудування, житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, зв’язку та управління майном у січні-березні 2017 року буде розглядатися питання з вирішення внутрішньоміського перевезення жителів міста з подальшим розглядом цієї проблеми на сесії міської ради.

В. Нестеренко, міський голова

LIVE OFFLINE
track image
Loading...