Олександр Цись: «Ми повернули довіру людей»

89
Поділитися новиною

   89Депозити були і залишаються єдиним надійним засобом заощадження накопичень. Знають це і українці, які розміщують свої кровно зароблені гроші саме в банках. Зростає популярність депозитів і серед міських і районних рад, які в такий спосіб заробляють десятки мільйонів гривень на розвиток територій. Однак економісти попереджають, у цьому році очікується зниження процентних ставок у всіх фінансових установах країни. Тому радять українцям не втрачати можливості максимально вигідно вкласти й заробити гроші, поки це ще можливо.

   Експерти зазначають, що зниження процентних ставок визначається не тільки умовами на банківському ринку, але і станом економіки в країні загалом. У перспективі, чим швидше ми наблизимося до рівня економічно розвинених країн, тим нижчими в нас будуть ставки по депозитах. Так, наприклад, в Європі відсотки по вкладах не перевищують 1-1,5% річних. У деяких країнах вони взагалі дорівнюють нулю або мають негативне значення. До подібної системи і рухається сьогодні банківський ринок України. Тому фінансові аналітики радять використовувати момент і розміщувати заощадження на вигідних умовах, які є зараз.

У січні полтавці оформили депозити на 627 млн. грн

За даними міжнародної компанії “GfK”, що займається ринковими дослідженнями, свої вклади довірили ПриватБанку близько 62% українців. Чим приваблює найбільший український банк своїх клієнтів та які умови пропонує, ми вирішили поцікавитися безпосередньо в директора Полтавського регіонального управління ПриватБанку Олександра ЦИСЯ.

– Олександре Григоровичу, націоналізація ПриватБанку, якою лякали українців різного роду “експерти” та панікери, не похитнула його позиції. Навпаки, як повідомив нещодавно на прес-конференції голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак, з’явилися нові клієнти – місцеві бюджети. Яка ситуація на Полтавщині?

– Націоналізація ПриватБанку, як і будь-яка новація, викликала певні побоювання людей. Дехто кинувся одразу забирати свої кошти. Та вже за кілька днів люди зрозуміли, що підстав для паніки немає: банк стабільно працює, виконує всі свої зобов’язання. ПриватБанк – це не лише кошти, які він акумулює, а й найновіші технології, зручні для клієнтів програми. Від моменту свого створення у 1992 році ПриватБанк зарекомендував себе як банк, що надзвичайно дбає про комфорт та зручність українців, постійно запроваджуючи інновації.

– Інколи навіть дивуєшся: чому інші фінансові установи не можуть додуматися до таких простих і зручних рішень, які суттєво економлять і час, і гроші клієнтів…

– Зрештою, банк – це люди, які тут працюють. Наша команда – це винятково високоосвічені та ввічливі, тактовні працівники. Усі вони залишилися працювати, незважаючи на зміну форми власності. І саме завдяки цим людям – кожному на своєму робочому місці – вдалося повернути довіру українців як до ПриватБанку, так і до фінансової системи України в цілому. Ми зараз спостерігаємо великий притік депозитів у банк. Усе більше полтавців стають нашими партнерами та долучаються до числених депозитних програм ПриватБанку.

 Частка ПриватБанку в депозитах, розміщених в Україні –  близько 40%. У Полтавській області ця цифра ще вища: 50%. А за кількістю вкладників доля ПриватБанку – понад 60%. На сьогодні  маємо майже 600 тисяч вкладів із загальним депозитним портфелем у розмірі майже 5 млрд. грн. Лише в січні цього року полтавці відкрили в ПриватБанку нових депозитів на 627 млн. грн. Зверніть увагу: це було в січні, на який припало дуже багато святкових та вихідних днів.

– Чим пояснюєте таку активність?

 Люди прекрасно розуміють, що єдиний спосіб зберегти та примножити свої кошти – оформити депозит у банку. Популярність наших депозитних програм викликана їхньою зручністю для кожного клієнта та конкурентними відсотковими ставками, які значно вищі за рівень інфляції в країні. Ми пропонуємо  різноманітні депозитні програми на будь-який термін і з різними умовами виплати відсотків. Тож кожен може вибрати саме ті умови, які йому найбільш вигідні. При цьому діє загальний принцип: чим більший строк розміщення заощаджень, тим вища відсоткова ставка.

Відкрити депозит та керувати ним дуже просто

–        Що потрібно, щоб відкрити депозитний вклад?  

– Оформити депозитний рахунок у ПриватБанку дуже просто. Зробити це можна за лічені хвилини, не виходячи з дому чи офісу,  через систему інтернет-банкінгу Приват24, яка давно відома переважній більшості українців, та в безплатному мобільному додатку “Мої вклади” або ж на сайті банку.  Також за допомогою цих сучасних технологій можна повністю керувати своїми вкладами.

Сьогодні понад 10 млн. наших клієнтів використовують онлайн-платформу ПриватБанку Приват24, а понад 5,5 млн клієнтів користуюються мобільним додатком Privat24. Важливо, що кожен п’ятий  вкладник ПриватБанку здійснює операції саме за допомогою мобільного додатку “Мої вклади”.

Якщо ці технології видаються комусь складними,  то можна завітати до будь-якого відділення ПриватБанку, щоб відкрити рахунок. На сьогодні в Полтавській області налічується 85 відділень (з них 12 – із індивідуальним VIP-обслуговуванням), 878 банкоматів та терміналів самообслуговування. Загалом по Україні їх 20282! Така максимальна наближеність до громадян – ще одна очевидна перевага ПриватБанку. Працюють у банку високоосвічені фахівці, тактовні та ввічливі з клієнтами. Вони залюбки розкажуть про ставки, терміни та порадять найвигідніші для вас умови, порахувавши на калькуляторі дохід, який ви отримаєте.  І, звісно ж, швидко оформлять депозит.

Використовуйте свої можливості вчасно

– Хотів би звернути увагу на той факт, – продовжує Олександр Григорович, – що гроші на депозитах – це потужний кредитний ресурс для розвитку української економіки. Чим більше коштів у банках, тим більше кредитів вони нададуть, причому на значно вигідніших умовах.А це значить, що створюватимуться нові робочі місця, випускатиметься нова конкурентоздатна продукція.

ПриватБанк активно кредитує малий та середній бізнес, для цього створена спеціальна програма КУБ – кредити українському бізнесу, що зайвий раз свідчить про патріотизм нашої фінансової установи. Це підтверджує й гасло: “Банк для тих, хто любить Україну”.

Якщо  клієнт із якихось міркувань відкладає відкриття депозиту чи збирається найближчим часом витратити свої заощадження, він може орендувати сейфові скрині ПриватБанку. У такий спосіб наші клієнти зберігають не лише гроші, а й цінні папери, ювелірні вироби тощо. Маємо 700 сейфових скринь різного розміру. Надійнішого способу годі й шукати!

– У Європі ставка за депозитними вкладами тримається на рівні 3-4%. Чому українські банки й, зокерма ПриватБанк, пропонують значно привабливіші умови?

– У країнах зі стабільною економікою та низьким рівнем інфляції жодна фінансова установа не пропонуватиме високі ставки – це для неї дуже ризиковано. Найближчим часом в Україні теж відбудеться падіння відсоткової ставки. Тому раджу полтавцям скористатися моментом на відкриття депозитних рахунків. Ми чекаємо на вас у наших відділеннях, які працюють по місту Полтава, а також в усіх районах області. Поповнити свої депозитні рахунки ви можете в будь якому терміналі самообслуговування.

Сьогодні на Полтавщині  працює 89 відділень банку, 360 банкоматів та 525 терміналів самообслуговування.

Ліцензія НБУ №22 від 05.10.2011 р.

1 коментар до “Олександр Цись: «Ми повернули довіру людей»

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...