«Біжи або помри»

біжи дитяча
Поділитися новиною

біжи дитячаБудьте уважні: дітей підштовхують до самогубства

У соціальних мережах з’явилися небезпечні групи, в яких кваліфіковані психологи спонукають підлітків укорочувати собі життя.

Відомо, що фанати таких спільнот називають себе «китами», тому що тварини асоціюються у них зі свободою. Ці кити можуть літати, і цим, можливо, пояснюється те, що цей вид ссавців – один із небагатьох, представники якого добровільно можуть звести рахунки з життям. Тому у всіх шанувальників «моря китів» і «тихих будинків» на особистих сторінках зображені відео або малюнки з китами, що літають.

У кіберполіції кажуть, що адміністратор такої групи у соцмережі схиляє дитину до виконання небезпечних завдань, у більшості яких підліток завдає собі каліцтв і травм. Щоб адміністратор групи знав, що завдання виконано, його потрібно зняти на відео.

«Коли адміністратор групи впевнений у тому, що дитина готова до самогубства, створюється аудіо з музикою, в якому дитина виступає в головній ролі, та оговорюються усі її проблеми, які вона озвучила «провіднику». Єдиний вихід із усіх проблем, який озвучується у цьому «творі», – вчинити самогубство. Перед цим дитина слухає аудіозапис та робить останній крок», – додають у кіберполіції.

Окрім цього виду «кривавого» флешмобу, України дісталась смертельна гра серед підлітків, які кидаються під авто. 

Ризикована вулична гра, суть якої полягає у тому, щоб на мобільний телефон зняти, як гравці перебігають дорогу якомога ближче до транспортного засобу, який рухається, знайшла своїх прихильників у деяких країнах ближнього зарубіжжя.  За деякими даними, гра «Біжи або помри» прийшла до України з Росії, де вже є жертви. Зрозуміло, що та дитина, яка не впорається із завданням, може серйозно постраждати або навіть загинути. Відтак наше спільне завдання – провести відповідну роз’яснювальну роботу з дітьми, попередити їх про небезпеку та високу вірогідність настання трагічних наслідків.  Також закликаємо водіїв, побачивши дітей на узбіччі дороги, бути уважними.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація

На фон:

Щоб уберегти дитину від непоправних наслідків, фахівці радять простежити, чи висипається дитина, особливо чи спить у ранкові години. Батьків повинні насторожити малюнки китів, метеликів та єдинорогів.

Окрім цього, радять дізнатися, чи не вступила їхня дитина в одну із таких груп (або зі схожими назвами) у соцмережах: «Кити пливуть вгору», «Розбуди мене о 4.20», f57, f58, «Тихийдом», «Ріна», «Няпока», «Море китів», «50 днів до мого…», а також застосування хештегів: #домкитов, #морекитов, #млечныйпуть, #150звёзд, #ff33, #d28, #хочувигру, #бегиилиумри та написання на своїй “стіні” цифр, починаючи від 50 і менше.

1 коментар до “«Біжи або помри»

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...