Люди, у нас в редакції горе

1cv
Поділитися новиною

1cvВоно прийшло раптово, як завжди. Тому й пережити його дуже тяжко. Пішла від нас наша манюнька Оксаночка – так ми її називали, бо любили, та й не могли не любити. Завжди привітна, весела, усміхнена, раділа життю, майже повністю віддавала себе улюбленій роботі. Пішла, залишивши нам прекрасні спогади і гіркоту втрати. Спогади – це все, що в нас наразі є. Але немає головного – ясного і чіткого пояснення тому, що сталося.

Залишаємо за собою моральне право проаналізувати події, що передували смерті молодої жінки.

Коли у людини болить, вона йде до лікарні, маючи надію на те, що допоможуть, порадять, вилікують. На жаль, у нашому випадку цього не сталося…

або цю ОксанкаУ понеділок вона поскаржилася на високу температуру і біль внизу живота, пішла до приймального відділення. Як було далі, переповімо із телефонної розмови з нею в цей же день увечері. У приймальному порадили звернутися у поліклініку, але Оксанка сказала: «Майте совість, якби ж могла, у мене немає сили». Тут, щоправда, працівники лікарні зглянулися і таки провели ряд необхідних заходів: узяли нехитрі аналізи, викликали спеціалістів. Але явної загрози здоров’ю і тим більше життю жінки наші медики не вгледіли, тому відправили її швиденько додому з настановами прийти завтра на УЗІ. Просимо звернути увагу: про госпіталізацію розмови взагалі не було. Тож, якщо тепер  і є якісь документи, то, швидше за все, їх «приліпили» уже потім.

На ранок стан Оксанки став ще гіршим, але вона, маючи титанічну терплячість, пішла на ультразвук. Його результат знову ж таки не дозволив медикам зробити якісь висновки, і жінка знову пішла додому. Уже в середу у критичному стані чоловік її привіз у полтавську лікарню, де Оксанці зробили складну операцію, а вже на ранок п’ятниці нам стало відомо, що вона померла.

На жаль, за останні роки це не єдиний випадок, коли наші медики виявили чи то низький професіоналізм, чи звичайну байдужість. Саме байдужість у цьому випадку, напевно, і зіграла фатальну роль. Ганебне і скотиняче ставлення до пацієнтів – ось головна відмінна риса працівників Гадяцької лікарні. Як кажуть, перевірено на собі.

«БМ» 

5 коментарі до “Люди, у нас в редакції горе

  1. Страшне горе…шкода дівчину… Та чи отримає хоч якесь покарання хто-небудь із цих, так званих “лікарів” за свою байдужість та непрофесіоналізм???

  2. Я ще коли стояла на обліку по вагітності відчула всю недбалість і скотиняче ставлення до себе від ,практично всіх,лікарів Гадяцької лікарні! Аналізи які там беруться у хворих або вагітних просто не робляться. Поставлять самі щось для галочки і все на тому! Провірено 1000 разів. Здавала там а потім їхала на Полтаву перездавать! Ганьба їм!!!

  3. В даній ситуації, я переконаний, винних не знайдуть. Скрізь кругова порука і в Гадячі і в Полтаві. Такі факти по Україні непоодинокі, просто вони не часто розголошуються. Не здивуюся коли в заключенні, так званої медичної комісії, винною буде сама потерпіла.
    Рідним потрібно докласти титанічних зусиль разом з пресою для розгойдування маятника правосуддя. Але, якщо винні не будуть покарані тут, на землі, десь там їх настигне розплата.
    Рідні тримайтеся, глибокі співчуття.

  4. А я навмисно здавала чай, результат такий самий, як до і після прийому ліків. А можливо їх і не треба було приймати. Бачать, що вагітна, значить гемоглобін низький.

  5. Це вже невперше,скільки людей вони вже загубили,і покалічили і діток скільки померло через недбалість,цих”лікарів”поки в карман не положиш,вибачте за грубість і жопу не піднімуть,а потім щей ображаються що в Полтаві люди народжувать хочуть.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...